Ugrás a cikkhez
Reklám

Több mint negyven embert állított elő a rendőrség szombatra virradó éjszaka a magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszínének környékén történt rendbontások miatt - közölte a rendőrség. Több mint harmincan megsérültek, köztük rendőrök is.

Az ultrák közül tizenöten, a rendőrség állományából tizenheten sérültek meg - közölte az ORFK. Hat rendőrt kórházban ápolnak. A szurkolók 21 szolgálati járművet és egy vízágyút is megrongáltak.

A Groupama Arénában megrendezett meccs rendőri biztosítása során a rendőrség azonnal reagált a nagy létszámú szurkolói rendbontásra.

A nem végleges összesítés szerint a rendőrség 42 embert állított elő többségében garázdaság, rongálás, pirotechnikai eszközzel visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt - olvasható a rendőrségi közleményben.

A gól nélküli döntetlennel végződött Eb-selejtező során a redőrség szerint több atrocitás történt a környéken, a zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolniuk a Groupama Arénánál.

Ekkor a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. munkatársai megkezdték a környék takarítását.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Magyarország–Románia: 0–0

- "Futballhuligánok randalíroztak Budapesten" - a szurkolók szerint a rendőrök támadtak rájuk





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából