Ugrás a cikkhez
Reklám

Szabálysértési eljárást követett el a röszkei drótakadály "szimbolikus" átvágásával Kakuk György DK-s politikus, aki egy szerb újságíróval Állítsátok meg az őrületet, mutassatok szolidaritást! címmel tartott sajtótájékoztatót. A rendőrség előállította őt, gyorsított eljárásban intézkednek vele kapcsolatban.




Közös sajtótájékoztatót tartott a gyorstelepítésű drótakadály magyar és "szerb" oldalán a szerb Milica Mancsics Sztojkovics és Kakuk György újságíró, a DK elnökségi tagja, aki végigjárta a migránsok útvonalát Görögországtól a magyar államhatárig.

Állítsátok meg az őrületet, mutassatok szolidaritást! – kiáltottak fel a magyar, szerb, délvidéki, bosnyák, szlovén, francia újságírók előtt. Szerintük a kerítés praktikus haszna mérhetetlen, úgy értékelték, hogy a drótakadály "magyar és szerb embereket választ szét", s egyben szembemegy az Európai Unió "ideáival".




Kakuk György azt mondta, hogy adjunk egymásnak segítő kezet, mivel "a szerb és a macedón emberektől is elválaszt bennünket a kerítés".

"Ezzel gigantikus középső ujjat mutatunk nekik" – közölte. Úgy vélekedett, nem szabad állatokként kezelni őket, mert "menekültekről van szó". Hozzátette, azonban egyszer ez elmúlik, és "továbbra is itt kell élniük a magyar, a szerb és a macedón embereknek". A DK elnökségi tagja és a belgrádi újságíró európai uniós és EU-n kívüli politikai kezdeményezést, összefogást akar, hogy a migránsproblémát kezeljék, mivel, mint mondják, ahonnan ezek az emberek jönnek, azok a területek élhetetlenné váltak.




Egy délvidéki újságíró kérdésére elmondta, hogy ha csütörtökön vagy pénteken elfogadja a magyar országgyűlés a Jobbik javaslatát az "éleslőszeres határvédelemről", a DK a Hágai Nemzetközi Törvényszékhez fordul, mert úgy gondolják, ez emberiesség elleni bűncselekmény lenne.




Kakuk György és Milica Mancsics Sztojkovics szimbolikusan átvágta a drótakadályt, amiért a rendőrök csak a DK-s politikust vonták szabálysértési eljárás alá.







Elkérték személyi okmányait, adatait rögzítették, és előállították. Az esetet egyébként Kakuk György úgy értékelte, hogy az egyenruhások teljesen szabályszerűen jártak el az drótátvágásos akciója kapcsán.







A kiérkező rendőrtiszt felhívta a DK szegedi elnökének, Binszki József ügyvédnek a figyelmét, hogy rongálás miatt szabálysértési eljárás indul Kakukkal szemben tulajdon elleni rongálás miatt. Elmondta, hogy Kakukkal szemben gyorsított eljárásban intézkednek.A DK-s elnökségi tag kérdésére elmondta a rendőralezredes, hogy 8 + 4 óráig állítják őt elő, addig korlátozhatják személyi szabadságát. Miután megérkezett az ígért rendőrjárőr, Kakuk Györgyöt előállították. Nem bilincselték meg, viszont zsebeit átvizsgálták, ezután beültették a rendőrautóba.










(Szeged Ma korrigálva)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából