Ugrás a cikkhez
Reklám

Csaknem kétezer határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében a rendőrök a polgárőrökkel közösen csütörtökön. A rendőrök 1896 illegális bevándorlóval, köztük 375 gyermekkel szemben intézkedtek – közölte a rendőrség péntek reggel.

A legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületéről állították elő, többségük szíriai, afgán vagy pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Tiltott határátlépés miatt csütörtökön országosan 2410 embert fogtak el a rendőrök, 11 emberrel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Frissítés: Buszokkal szállítják naponta migránsok ezreit a rácok a jelenlegi szerb-magyar határhoz

Naponta ezrek kelnek át a jelenlegi szerb-magyar zöldhatáron; a délvidéki oldalról egyenesen a határig szállítják a buszok a migránsokat.

Az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítása alatt is csoportokban érkeztek a betántorgók a magyar oldalra, itt rendőrök fogadták őket. A Horgos határából, a kerítés mellől élőben bejelentkező riporter arról számolt be, hogy csütörtökön 2410 illegális bevándorlót regisztráltak, és már péntek hajnalban is százak érkeztek.

A tudósító közölte: azt tapasztalja, hogy egyre inkább megerősítik a rendőri jelenlétet a térségben, a hatóságok pedig ügyelnek rá, hogy a migránsok ne rongálják meg a határt védő kerítést (köszönjük, de inkább ara ügyelnének, hogy ne történjen határsértés - a szerk.).

A rendőrök "emberségesen bánnak és segítőkészek" a "menekültekkel", érkezésük után a gyűjtőpontokra kísérik őket - közölte a tudósító.

A megszállt oldalról, Magyarkanizsáról bejelentkező riporter arról számolt be, hogy naponta 40-60, összesen 2000-2500 migránst szállító busz érkezik Belgrádból Magyarkanizsára. A bevándorlók a városban átszállnak a helyi busztársaság járműveire, és azok egyenesen a zöldhatárra viszik őket.

Emellett sokan taxival vagy gyalog indulnak a határra - mondta a riporter, miközben a háttérben a bevándorlók által felállított, műanyag fóliából eszkábált sátrakat mutatta a kamera.

(MTI - Híradó nyomán)

Kapcsolódó:

- 3241 - a bevándorlók túltesznek a sztahanovistákon is: minden nap megdöntik a saját rekordjukat

- Újabb rekord: tegnap 2533 "vendéget" üdvözölt a pintéri fogadóbizottság

- Újabb videón a rendőri tehetetlenség az elszabadult bevándorló hordával szemben

- "No problem, thank you" - így kellett bekönyörögnie a maroknyi rendőrnek a buszba a "röszkei szökevényeket"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából