Ugrás a cikkhez
Reklám

Mára a "menekült"helyzet Bicskén tarthatatlanná vált: átlagosan 1200 fő tartózkodik a 464 fősre bővített táborban. Mivel a szám elérte Bicske lakosságának tíz százalékát, a helyzet elviselhetetlenné vált a helyi lakosok számára - állítja fel a diagnózist közleményében Árgyelán János, a térség jobbikos regionális igazgatója és Z. Kárpát Dániel, a nemzeti párt alelnöke.

A jobbikosok szerint ugyanis a táborlakók szabadon kijárhatnak egy vonalkódos kártya segítségével, és a városközpontban lévő parkban töltik üres óráikat ébredés után. Útjukat a legközelebbi élelmiszer-áruházig szemét, hangoskodás, kitaposott gyep jelzi, s nem ritka, hogy fiatal lányokat, családokat zaklatnak.



A bicskeiek félre nem érthető véleménye

Nem menekülnek ők semmi elől

Az ide érkezők pedig jellemzően fiatal, 20-25 éves, munkaképes korú férfiak, akik sokszor márkás ruházatban és drága mobiltelefonokkal mutatkoznak, valamint bevallásuk szerint sem kellett menekülniük semmi elől.

A fenti, elfogadhatatlan viselkedés „jutalma” napi háromszori étkezés, ingyenes orvosi ellátás, vérvizsgálat, fogorvosi ellátás, valamint havi 7100 forint ellátás – mindezek többsége egy magyar állampolgár számára még 40 év munkaviszony után sem jár ingyenesen - emlékeztet a Jobbik. A nemzeti párt a fenti körülményeket figyelembe véve követeli a bicskei menekülttábor létszámának kezelhető szintre, legalább 400 fő alá történő csökkentését, majd ténylegesen átmeneti táborrá tételét, amellett, hogy az intézményt zárttá kell tenni.

Ne integrálódjanak, távozzanak!

A Jobbik álláspontja szerint azokat a személyeket, akik bűncselekményt, szabálysértést követtek el, hazudtak a hatóságoknak személyes adataikat illetően, nem szabad magyar települések belterületén található szállókon eltartani. A tábor kizárólag azok számára legyen átmeneti szállás, akik élete ténylegesen veszélyben forog a származási országukban, de őket sem integrálni szeretnénk, hanem azt szorgalmazzuk, hogy a gyors segítségnyújtás igénybe vételét követően minél hamarabb távozzanak valódi célországukba - fogalmaz Árgyelán és Z. Kárpát közleményében.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó: "Menekült"élet Bicskén: napi több ezres zsebpénz a kormánytól, egy kis sörözés, mobilozás, lopás a boltból, kislányok molesztálása, majd este irány a városba bulizni





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából