Ugrás a cikkhez
Reklám

Hatvannyolc csoportban minden eddiginél több, 1524 határsértőt - köztük 260 gyermeket - tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén kedden - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, hogy a legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén fogták el, ott 121 ember - többségében afgán állampolgár - lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A hajnali órákban két esetben embercsempészekkel szemben is intézkedtek a járőrök: az M5-ös autópályán egy szír és egy olasz állampolgár mikrobuszával 32 határsértőt szállított, az 55-ös úton egy szerb férfi járművében pedig 13-an próbáltak Nyugat-Európába jutni - tudatta az őrnagy. Az embercsempészek ellen büntetőeljárás indult, a határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt kedden - az elmúlt harminc napban a legtöbb - 1674 embert fogtak el a rendőrök, két gyanúsítottal szemben pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából