De nem csak az MTI, a hírt eredetileg hírül adó helyi sajtó is. Román, illetve erdélyi magyar lapból kell kideríteni az igazságot.

Nézzük előbb az MTI "standard" hírét, melyben minden információ megtalálható, csak épp a lényeg hiányzik:

Bántalmaztak és megerőszakoltak egy tizenöt éves lányt Battonyán - erősítette meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a Beol.hu helyi hírportál információját szerdán.

A rendőrség szexuális erőszak és személyi szabadság megsértése miatt nyomoz egy battonyai férfi ellen.

A 23 éves J. M. a nyomozás eddigi adatai szerint május 13-án a háza előtt találkozott az utcájában lakó tizenöt éves lánnyal. A férfi segítséget kért tőle, és behívta magához. A lány bement a házába, de amikor látta, hogy J. M. felesége nincs otthon, menekülni próbált. A gyanúsított azonban erőszakkal visszatartotta, és akarata ellenére közösült vele.

A történtekről május 19-én érkezett bejelentés, azóta a rendőrség őrizetbe vette a férfit, majd a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.

Azt, hogy az elkövetők ebben az esetben is cigányok, a Heol.hu sem merte megírni, de ők legalább linkelték a Kolozsváros.ro cikkét, melyben szerepel az információ:

Egy tinilány megerőszakolása miatt nyomoznak Battonyán

A nyomozás eddigi adatai szerint bántalmaztak és megerőszakoltak egy tizenöt éves lányt Battonyán. A 23 éves elkövetőt őrizetbe vették és elrendelték előzetes letartóztatását.

Bántalmaztak és megerőszakoltak egy 15 éves lányt Battonyán. Az esetről a kolozsvaros.ro adott hírt, az Adevarul cikkére hivatkozva. A román lap szerint a lány családja Aradról költözött át Battonyára. Lapunk érdeklődésére a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy battonyai férfi ellen.

A 23 éves J. M. a nyomozás eddigi adatai szerint május 13-án délelőtt a háza előtt találkozott a 15 éves lánnyal, aki ugyanabban az utcában lakik. Ismerték egymást. Segítséget kért tőle, behívta magához. A lány a házban látta, hogy a férfi felesége nincs otthon, menekülni próbált. A gyanúsított erőszakkal visszatartotta és akarata ellenére közösült vele.

A történtekről május 19-én érkezett bejelentés után a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a 23 éves férfit, kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit a Battonyai Járási Ügyészség indítványára a Békéscsabai Járásbíróság május 22-én elrendelt.

És a tények az Adevarul című román lapban, illetve az azt lefordító - Kolozsváros.ro-n:

Családja elhatározta, hogy visszaköltözik Romániába

A 15 éves kiskorú lányt egy szomszéd bántalmazta, majd megerőszakolta. A gyerek családja korábban Aradról költözött Battonyára.

A lány szülei azt mondják, jól érezték magukat Magyarországon, a gyerekek nagyon jól beilleszkedtek az iskolába. Ők naponta ingáznak Aradra, mivel megtartották munkahelyeiket. A család azt mondja, nem gondolták volna, hogy egy ilyen drámát kell átélniük. Most valamennyien eldöntötték, hogy visszaköltöznek Romániába - az esetről az Adevarul írt.

Battonya lakosai azt mesélik, hogy az elkövető egy cigány család tagja, aki hozzátartozóival együtt folyton keresi a balhét. Az elmúlt napokban a kislány az iskolából ment hazafele, amikor az utcán elkapták, és bevitték a házukba: itt kellett átélnie a rémálomba illő perceket.

A lány apja azonnal feljelentés tett a rendőrségen, az elkövetőt előzetes letartóztatásba helyezték, ám családja továbbra is zaklatja az aradiakat.

(Kuruc.info)