Ugrás a cikkhez
Reklám

Mintegy százötvenen gyűltek össze a Deák téren, hogy a kormány bevándorláspolitikája ellen tüntessenek. Több menekült olyan - nyilván kezébe adott - transzparenst tart, mely szerint a migránsok nem bűnbakok. A többség közülük Irakból érekezett, angolul csak kevesen beszélnek, de egyikük azt mondta, azért jöttek ki a tüntetésre, mert nem értik, miért mondják rájuk, hogy terroristák.




Az egyik felszólaló, Ali azt mondta, ellenzi a nemzeti konzultációt, mert úgy aposztrofáljak öt mint terrorista. És nem azért jött Magyarországra, hogy terrorizmusban részt vegyen, hiszen éppen az elől menekült. Azért sem érti a konzultáció szövegét, mert úgy érzi, a magyarok szeretik őt, és a kormánynak is hálás, mert befogadta az ország. Azt kéri Orbántól, ne menjen szembe az unióval, mert "ez afelé sodorja az országot, ami elől éppen ő menekült".

Kőszeg Ferenc, a Helsinki Bizottság elnöke arról beszélt, hogy "az unión belül a magyar migránsokat befogadják, mi meg elküldjük azokat, akik hozzánk jönnek".




A tüntetés szervezője, a Migráns Szolidaritás Csoport (Migszol) vezetője csak annyit mondott: "Magyarország mindenkié, a menekülteké és a bevándorlóké is." Gratulálunk neki.

A Migráns Szolidáris Csoport szerint "a bárki, aki a nemzeti konzultációt elolvassa, rögtön rá fog jönni, hogy ez a kampány durva xenofób propaganda. Sorozatosan megsérti az etikus közvélemény-kutatás szabályait, elfogult válaszlehetőségeket tartalmaz, aláássa a demokratikus döntéshozatalt, és az a célja, hogy növelje a félelmet és az idegenellenességet a magyar társadalomban a migránsok hamis megvádolásával".

A tüntetők a meghirdetett program szerint a Deák térről a Parlament mellé vonulnak, ahol kishajót hajtogatnak a konzultációs papírokból.

(HVG nyomán)

Frissítés: a budapesti HVIM beszámolója és képgalériája:

Tegnap kora este pár száz liberális gyűlt össze a fővárosban, hogy tiltakozzanak a kormány kirekesztő politikája ellen, illetve hogy szociális lakásokat követeljenek a bevándorlóknak.




A rendezvényre budapesti tagszervezetünk aktivistái is kilátogattak, de ezúttal inkognitóban jelentünk meg. Célunk az volt, hogy bemutassuk, kikből áll a szervezői, illetve szimpatizánsi gárda.




Az elmúlt hetekben olyan aggasztó hírek láttak napvilágot, melyek szerint Budapesten rohamosan megugrott a bevándorlók létszáma. Tereket, parkokat foglalnak el, ahol esténként inzultálják a járókelőket, sőt, több esetben rablásokra is sor került.




A nyugat-európai állapotok ismeretében nyugalomra nincs okunk, hiszen berlini vagy londoni kerületekben a szó szoros értelmében életveszélyes fehér emberként az utcán tartózkodni. Budapest sajnos hosszú évek óta célpontja távoli kontinensek kalandorainak, de az a folyamat, ami most vette kezdetét, néhány év leforgása alatt beláthatatlan következményekkel jár szeretett fővárosunk számára.




A fentiek fényében érthető, hogy budapesti lokálpatriótákként nem nézzük jó szemmel, ha olyan szervezetek vonulnak utcára, melyek azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a bevándorlók letelepedését városunkban. A tüntetésen való jelenlétünk nem volt hiábavaló, hiszen remek kórképet kaptunk a rendezőket és a támogatói bázist illetően.




A szervezők és rendezők nagyobb része egyáltalán nem is beszélt magyarul. Többükkel megpróbáltunk kommunikálni, de sok esetben ezt a választ kaptuk a „Rendező” feliratú mellényt viselő személyektől: „Sorry, I’m not Hungarian.” Azon rendezők, akik vélhetőleg magyar állampolgársággal rendelkeznek, szinte kivétel nélkül a szélsőliberális szubkultúrák oszlopos képviselői.




Jelen voltak a „Budapest Pride” elnevezésű deviáns felvonulás szervezői, de a belpesti romkocsmák meghatározhatatlan nemű és nemzetiségű álértelmiségi fiataljai is felvették a rendezőknek járó láthatósági mellényt.




A demonstráción megjelent támogatói kör is illusztris elemeket állított csatasorba.




Láthattunk antifa fiatalokat, idős magyar leszbikust fiatal néger párjával, de ahány féle liberális létezik, az tulajdonképpen meg is jelent a demonstráción. Meglepőnek nem neveznénk, de annál inkább elkeserítő, hogy milyen körök a felelősök azért, hogy egy ilyen demonstráció megrendezésre került Budapesten.




Az illegális bevándorlás témaköre és az ezt elősegítő szervezetek kártékony tevékenysége a közeljövőben vigyázó tekintetünk középpontjában lesz. Nem fogjuk hagyni, hogy Budapest felkerüljön azon nagyvárosok listájára, ahol életveszélyes fehér emberként végigsétálni az utcákon.

2. frissítés: olvasónk Demszkyt is lencsevégre kapta - valóban ott volt a helye a többi hulladék között:




3. frissítés: fent látható egy kép, ahol az egyik tüntető olyan táblát tart, melynek felirata így szól: “Ninguna persona es illegal.” Ez spanyolul azt jelenti, hogy “Egyetlen személy sem illegális.” Ha követni szoktátok az USA-ban zajló bevándorláspátyolgató tüntetéseket, akkor ezt a szabványfeliratot ott is gyakran láthatjátok.

Ennek az az egyszerű oka, hogy ugyanaz a háttérhatalmi erő ugyanazt a sémát alkalmazza ugyanaz a cél elérése érdekében: mind az USA-ból, mind Magyarországból kiölni a nemzeti jelleget, és egy visszataszító katyvaszt létrehozni. Ez pedig azt jelenti, hogy az ez elleni küzdelemben az átlagamerikai és az átlagmagyar ugyanabban a csónakban ül.

(Hidra)

Kapcsolódó: Kossuthhoz és Bartókhoz hasonló "nagy formátumú" menekültekről hazudoznak liberálisék, közben Árpádot és József Attilát gyalázzák





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából