Ugrás a cikkhez
Reklám

Dr. Gaudi-Nagy Tamás kommentárja:

A terrocselekménnyel való fenyegetés bűntette miatt indult büntetőeljárásban a Fővárosi Törvényszék 2015. április 10-én tartott tárgyalást Póka László, a Nem adom a Házamat Mozgalom vezetője ellen, amely az esküdtszéki teremben telt ház előtt, számos szolidáris károsult jelenlétében zajlott. A dr. Varga-Damm Andrea ügyvéd által védett mozgalmi vezetőnek a devizakárosultak mostoha helyzete miatti néhány 2013 őszén tett markáns hangú, de bűncselekményt meg nem valósító levele és videóüzenete miatt kreált koncepciós vádat az ügyészség. A vád képtelensége és megalapozatlansága már most látható. A folytatás június 2-án. Az első tárgyalásról készült összefoglalóban Póka László, dr. Varga-Damm Andrea és dr. Gaudi-Nagy Tamás nyilatkoznak és értékelik bizakodóan az ügy állását. A tárgyalásról készített másik, a folyosói hangulatot is visszaadó összefoglaló itt látható:

Az eljárás nem szegte kedvét a mindig derűs mozgalmárnak, aki az egyik főszereplője lesz a május 7-én Budapesten, a Széchenyi téren a devizakárosultak ügyének megoldása érdekében szervezett tüntetésnek.

Póka László kommentárja:

Kis ízelítő abból, hogy milyen hangulatban készülök a holnapi (május 7-i) SeVizahiteles megmozdulásra.

Ezt a hangulatot tökéletesen leírja Almási Lajos rövid összefoglalója, melyet életem első (és biztosan nem utolsó) politikai büntetőügyes tárgyalásáról készített.

A nagyszerűen felkészül védőm, dr. Varga-Damm Andrea és remek tanácsadónk, dr. Gaudi-Nagy Tamás szavaiból egy valamit biztosan kiérzek: az igaz ügyért bátran, áldozatot vállalva kiállók jogi védelme tökéletesen biztosított. Ez engem megnyugtat, hiszen már csak egyvalami kell a győzelemhez: az igaz ügyért bátran kiálló emberek.

A holnapi napnak nem az lesz a kérdése, hogy a bankárok és az őket kiszolgáló politikusok meghátrálnak-e. A holnapi napon az fog eldőlni, hogy vannak-e - és ha igen, hányan – olyan emberek, akik bátran, áldozatot vállalva kiállnak az igaz ügyért.

Várunk mindenkit május 7-én reggel 7-től (kezdés 8 órakor) a Budapest V. ker. Széchenyi tér 2. szám előtt!





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából