Ugrás a cikkhez
Reklám

Nevetségesnek tartja Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, hogy a helyi Fidesz beperelné a kommunizmus bűneinek tagadásáért.




"Pereljenek be, ha nincs jobb dolguk" - így reagált az SZDSZ-es zsidó arra, hogy a helyi Fidesz a kommunizmus bűneinek tagadásáért beperelné őt. Wittinghoff Tamás szerint a Fidesz provokált az egyperces néma felállással.

Nagy Sándor András, a Fidesz budaörsi szervezetének elnöke előzőleg közölte: az önkormányzat szerdai testületi ülésén a Fidesz kezdeményezte, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából egyperces néma tiszteletadással adózzanak, ám erre Wittinghoff nem volt hajlandó, és kijelentette: "nem volt kommunizmus Magyarországon".

A Fidesz közlését nevetségesnek nevezte Wittinghoff Tamás, aki szerint nem egészen így zajlottak az esmények. A költségvetés tárgyalása előtt, előzetes egyeztetés nélkül vetették fel ezt a fideszesek - emlékeztetett a polgármester. Az ilyen azonnali lépést nemrég a fideszes Kövér László bírálta a Parlamentben, amikor a szocialisták javasoltak tiszteletadást az elhunyt Schweitzer József főrabbinak. (De ez ellen "nagy valószínűséggel" nem volt kifogása Wittinghoffnak, mint ahogy egyik másik fajtársának sem.)

Továbbá az egyperces néma felállást kezdeményező fideszesek a kommunizmus mai haszonélvezőit is emlegették, és innentől kezdtek vitába bonyolódni - mondta a polgármester. "Visszakérdeztem, hogy kire gondolnak: Szűrös Mátyásra vagy Pozsgay Imrére?". Azt is mondta, kifejtette az ülésen, hogy szerinte Magyarországon volt olyan időszak, amit kommunizmusnak neveztek, és ennek több fázisa volt, de "klasszikus kommunizmus" szerinte nem volt.

(Origó nyomán)

Frissítés: már megint hazudik a zsidó, és persze a marhavagonozás sem maradt el

A fent leírt jelenet nem egészen úgy játszódott le, ahogyan Wittinghoff elmesélte.

Előbb Gáspár Béla fideszes képviselő kérte az egyperces néma felállást, amelyet a magyarellenes polgármester megtagadott. Utána a jobbikos Császárné Kollár Tímea kapott szót két perc terjedelemben, amelyben kitért a kommunizmus mai haszonélvezőire, tehát ezt a témát ő vetette föl (és nem véletlenül nem a Fidesz).

Wittinghoff Császárné után következett, és reagált felháborítóan az általa elmondottakra. Ebben az ügyben nem volt több hozzászólás: a jobbikos képviselőnek a rendelkezésére álló időkeret járt le, a Fidesz képviselői pedig nem kértek szót - pedig lett volna mit reagálni...

A testületi ülés vonatkozó része itt látható:

Frissítés: A Hír TV-ben is nyugodtan relativizálhatta a kommunizmus bűneit

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

- Jobbik-közlemény Wittinghoff Tamás viselkedésével kapcsolatban a kommunizmus áldozatainak emléknapján

- Budaörsön Trianon-emlékműavatás ürügyén a magyarságot mocskolta két szélsőséges zsidó



Friss hírek az elmúlt 24 órából