Tizenöt év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a 23 éves kaposvári cigányt, aki 2014 novemberében fojtogatta, majd összeverte öt hónapos kislányát, mert a Bella sírt a kiságyban.




Enyhítésért rimánkodott, majd elsírta magát a csecsemőgyilkos a pécsi bírósági tárgyaláson, amikor a bíró az utolsó szó jogán kérdezte.

– Megbántam, amit tettem, tönkrement az életem, a családomé is, és apukám is nagyon beteg, ezért szeretnék enyhítést – mondta a kisegítő elemi iskolát végző, igen sötét és buta tekintetű férfi.




Kovács Zoltán nem tudott elaludni, ezért a kislányt a nyakánál fogva kiemelte a kiságyból, egy percig rázta, majd belevágta az ágyba, és még néhányat a fejére ütött, aztán visszafeküdt aludni. Húsz centire tőle a gyerek belehalt koponya- és agysérüléseibe, valamint a fellépő légzési elégtelenségbe. Anyja vette észre, hogy nem lélegzik. Előbb felébresztette az apát, majd hívták a mentőket, de ők sem tudtak segíteni rajta.

A bíróság 15 év fegyházbüntetésre ítélte, a cigány az utolsó szó jogán csak mentegetőzött, majd elsírta magát. A bíró ezek után azt kérdezte: "Maga szerint hány évet ér egy csecsemő élete?"

– Látszott, hogy nem akkor halt meg, amikor nekünk telefonáltak – mondta az egyik mentős a bíróságon, aki szerint rengeteg külsérelmi nyomot találtak a babán, vagyis egy ideje már verték.




A szakértői jelentésükből kiderült, a babát már két-három nappal korábban is megverték, a fojtogatás nyomai mellett tíz másik sérülést is találtak, melyekből arra lehetett következtetni, vagy az ágy szélébe verték a kislány fejét, vagy ököllel ütötték.

A kislány második gyerekként érkezett a kaposvári Nap utcai családba 2014 júniusában, ám születése után egyből nevelőszülőkhöz került, ugyanis a gyámhatóság alkalmatlannak tartotta szüleit és az életkörülményeiket az újabb baba nevelésére. Négy hónap múlva aztán mégis hazaengedték (gratulálunk az illetékeseknek), azóta rendszeresen bántalmazták a gyereket.

Jó magaviselet esetén 10 év múlva szabadulhat a pszichopata cigány.

(Olvasónktól)