Ugrás a cikkhez
Reklám

A tervezett "fajvédő konferencia" ellen tüntettek csaknem százan pénteken Budapesten, a Szabadság téren.

Mécs Imre szervező a demonstráción így okoskodott: "tudományos tény, hogy az emberiség egy faj, vagyis a fajvédelemnek nincs értelme". (Ostoba szavai pikantériáját az adja, hogy a vén SZDSZ-es a sajátjaival kötekedik, hiszen az MTI és a zsidó sajtó, illetve a Mazsihisz nevezi fajvédőnek a konferenciát, nem pedig maguk a szervezők - a szerk.

"Magyar" Fruzsina, a "német megszállás áldozatainak" Szabadság téri emlékműve ellen is rendszeresen demonstráló A szabadságért, A demokráciáért Facebook-csoport szóvivője úgy vélekedett: a kormány "álságos és aljas színjátékot rendez", amikor azt hangoztatja, hogy betiltja a fajvédő konferenciát, ugyanis "egy baldachinos ágyban fekszik a Jobbikkal, és így minden cselekedete ezt a fajvédő eszmét szolgálja".

A szóvivő beszédében - amelyet egy marhavagont és egy a mellett álló csendőrt ábrázoló transzparens előtt mondott el - közölte, reményei szerint a jelenlegi helyzetben egyre többen emelik fel szavukat, hiszen "nem szabad megvárni a gázkamrákat és a marhavagonokat".

A demonstráción a továbbiakban "versek" és "irodalmi művek" hangzottak el, Parti Nagy Lajos költő, író saját írását olvasta fel, illetve felszólalt Dési János újságíró és Donáth Ferenc evangélikus lelkész.

(MTI nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából