Ugrás a cikkhez
Reklám

Meghalt egy 15 éves lány egy házibuliban, mert "barátai" erős antidepresszánsokkal kevert bort itattak vele. Három "fiatal" ellen emeltek vádat gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.




Egy gesztelyi lakásban tartott házibulit a fiatalokból álló társaság. Az italokat a "fiúk" vitték. Hárman közülük a házigazda szekrényében találtak egy doboz antidepresszánst. Úgy gondolták, jobb lesz a hangulat, ha a gyógyszert a borba keverik.

Összetörték, és kétliteres palackokba szórták a tablettákat, de közvetlenül néhány pohárba is tettek gyógyszert. Az így elkészített „koktélt” itták és itatták a lányokkal is, nekik azonban nem szóltak arról, hogy gyógyszer van az italban.

Az egyik 15 éves lány rosszul lett, és eszméletét is elvesztette. Szóltak a szüleinek, akik azonnal értesítették a mentőket, de mire kiértek, a lány meghalt. Több pohár italt is ivott, a szervezetében a gyógyszer halálos adagjának többszörösét találták.

A három 22 és 25 év közötti férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, felfüggesztett fogházbüntetést kérve rájuk – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

(Origó nyomán)

Kapcsolódó: A "magyar" igazságüldöző szervek ténykedéséből: egy holocáfolás miatti vádemelésről és egy vádemelési javaslatról szóló hír egyetlen nap alatt



Friss hírek az elmúlt 24 órából