Ugrás a cikkhez
Reklám

A Karcagi Rendőrkapitányság eljárást indított egy hajdúböszörményi asszony bejelentése alapján ismeretlen tettesek ellen, akik 2014. július 20-án a Záhony és Szolnok közötti szakaszon közlekedő vasúti szerelvényen egyedül utazó gyermekét kirabolták.

– A nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint a vonat fülkéjében utazó 19 éves sértettet két fiatal megfenyegette, hogy a nála lévő készpénzt részükre adja át – közölte dr. Botkáné Belinszky Nóra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

– Miután a fiatal átadta a nála lévő készpénzt, a jogsértők távoztak, majd rövid időn belül újra visszatértek a vonat fülkéjébe, ahol a sértett pénztárcájából erőszakkal újabb összeget vettek ki – tette hozzá.

A bejelentést követően a rendőrök megkezdték az adatgyűjtést, és az ismeretlen elkövetők felkutatását. A nyomozók egy órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két 17 éves kisújszállási "fiatalt". Az elkövetőket az egyik kisújszállási gyermekotthonból állították elő a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol 2014. július 21-én rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd kezdeményezték az őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Az áldozattól elvett készpénzt (közel 40 000 forint) majdnem hiánytalanul megtalálták.

(Szoljon nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából