Szőllősi Gábort, a Társaság a Szabadságjogokért nevű cigányvédő szervezet munkatársát jelöli az érpataki polgármesteri címre az Együt-PM. A jelölt ezért távozik a TASZ-tól.

"Szőllősi Gábor 2012 júliusától, szinte napra pontosan két évig volt a TASZ munkatársa. Már azelőtt küzdött az önkormányzati jogalkotásban és gyakorlatban megjelenő előítéletesség és diszkrimináció ellen, hogy a szervezet érpataki központjának vezetője lett volna" - áll a "laudációban".



Íme a polgármesterjelölt - a háttérben a leendő munkatársai

"Kivételes bátorságát bizonyítja, hogy mindezt a munkát több szélsőjobboldali szervezet folyamatos kereszttüzében végezte. Házát kétszer is kövekkel dobálták meg ismeretlen tettesek, tavaly tavasszal késsel támadták meg. Munkáját nagyra értékeltük, azonban polgármesterjelöltként már nem lehet a TASZ munkavállalója. Mivel ezt ő maga is így gondolta, ezért közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonya" – tették hozzá.

Nem először fordul elő a magyarellenes szervezet életében, hogy egykori munkatársai politikai pályára lépnek. Korábban a szervezetnél dolgozott Schiffer András, az LMP társelnöke és Juhász Péter, az Együtt – A Korszakváltók Pártja társelnöke.

(HVG nyomán)

Kapcsolódó:

- Liberálisokat rendezvényről kirakni tilos: a bíróság a TASZ-nak adott igazat az érpataki polgármesterrel szemben

- Pofán vágták Érpatak TASZ-os cigányát - szerinte nekünk köszönhetően; jól hangzik, de nem igaz