Ugrás a cikkhez
Reklám

Írországi üzletember tett ajánlatot a felszámolás során értékesítésre kínált kapuvári húsüzemre - értesült a Világgazdaság egy a pályáztatás részleteit jó ismerő, ám neve elhallgatását kérő forrástól. A befektető szándékai szerint alaposan átrajzolná a nyolcvannyolc évig üzemelő gyár profilját, és kóser marhavágást indítana be Kapuváron.



Állatbarát módszer

A húsüzemre ajánlatot tévő vevő az önkormányzat kérésére nem zárkózik el attól, hogy a sertésvágási tevékenységet is megtartsa, ám ahhoz, hogy ezt nyereségesen tudja működtetni, jelentős beruházásokat kellene tennie, hiszen a vágóvonal meglehetősen elavult - írta a VG.

Amennyiben a vevő szándékai komolyak, a nagyarányú beruházást így sem spórolhatja meg. A darabolósor ugyan könnyedén átállítható sertésről marhára, ám a két állat eltérő méretei miatt a meglévő vágósoron már nem vágható szarvasmarha, ehhez tehát új vágósort kell építeni, vagy már eleve levágott marhát kell Kapuvárra szállítani további feldolgozásra.

A húsüzem ráadásul sokáig állt, tehát az újbóli beindítás technikai költségei, a hűtőrendszer felélesztése szintén jelentős költséggel járhat, ahogy a kóserszabályoknak való megfelelés is szervezést és költséges engedélyeztetési eljárást igényel. Információink szerint a készterméket – amelynek tervezett feldolgozottsági foka még nem ismert – a befektető Írországban értékesítené, ahonnan feltehetőleg viszonteladókon keresztül amerikai piacra kerülne a kóser áru.

Valahogy így működik a kóservágás (16+)

(Kuruc.info - VG - HVG nyomán)

Kapcsolódó:

- Felügyelet alatt: értelmezés kérdése...

- Mégsem indul újra a magyar húsüzem Kapuváron az önkormányzat tulajdonában

- Lengyelországban a parlament betiltotta a kóser vágást - Izrael máris fölemlegeti a múltat

- Rákényszeríti tagállamaira a zsidó rituális mészárlást a cionista EU

- Vidám kis videó: így készül a kóser kaja

- Segítsünk zsidó testvéreinken, együnk kósert!

- Franciául értők számára: kóservágásról értekezik egy ilyen nyelvű lap (képekkel)

- A Négy Mancs figyelmébe: videók kóservágásról

- Videó: zsidó mészárlás a vágóhídon



Friss hírek az elmúlt 24 órából