Ugrás a cikkhez
Reklám

Illegális tevékenységének szinte a teljes dokumentációját átadta a rendőrségnek a halála előtti órákban Welsz Tamás - értesült rendőrségi forrásokból a Népszabadság.

Iratok, köztük az elmúlt években kiállított bissau-guineai útlevelek igénylőlapjai, továbbá néhány kész okmánynak a fénymásolata is a rendőrség kezére került csütörtökön. Welsz Tamás, a Simon-ügyben is érintett, a Sólyom Airways vevőjeként is ismert, csütörtökön elhunyt 41 éves vállalkozó hatalmas mennyiségű dokumentumot adott át a rendőröknek, akikkel egyeztetett időpontban találkozott halála előtt Logodi utcai irodájában - írja a lap.

Welsz jó néhány dokumentumot és adathordozót előkészített a rendőrség megérkezéséig. Majd már a rendőrök előtt, két idős hölgy jelenlétében kinyitották az irodához tartozó pincerészt, ahol Welsz „irattára” volt, tele régebbi dokumentumokkal - tudta meg a lap rendőrségi forrásokból. Ezután közölte, hogy az érdi lakásában is vannak még a rendőrség számára hasznos anyagok, autóba ültették, és Érdre vitték.

Ott élettársa jelenlétében adta át a rendőröknek azokat a papírokat és adathordozókat, amelyeket a korábbi házkutatáson az akkor eljáró hatóság emberei nem találtak meg - írja a lap.

Welsz Tamás az, akinek érdi házából nemrég egy házkutatás során előkerült a Simon Gábor szocialista politikus fényképével ellátott, és Gabriel Derdak névre kiállított bissau-guineai útlevél, amellyel – az ügyészségi gyanúsítás szerint – Simon kérésére egy ismerőse bankszámlát nyitott a hazai Magnet Bankban és a számlán később több tízmillió forintot helyeztek el.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddi ülésén foglalkozik a Simon-üggyel összefüggésbe hozott vállalkozó, Welsz Tamás csütörtöki halálának körülményeivel.

(Népszabadság - HVG)



Friss hírek az elmúlt 24 órából