Frissítés: olvasónk kiegészítése és pontosítása:

Kurtucz Csaba a neve az illető ökölvívónak, de a cikk néhány pontosításra szorul. Főleg a bevezetőben olvasható mondat: „állandó válogatott tag, és a magyar boksz nagy reménysége.” Kurtucz soha nem volt a magyar ökölvívás nagy reménysége, ráadásképp már 33 éves, és a válogatott tagsága is annak volt köszönhető, hogy ebben a súlyban (+91 kg – azaz szupernehézsúly), a ’80-as évek óta híján vagyunk az igazi egyéniségeknek. Mondhatjuk, hogy a vakok között ő volt a félszemű, ezért kaphatott trikót a szövetségtől, noha néhány kisebb nemzetközi versenyről éremmel tért haza, viszont olimpián soha nem járt.

Mindezek mellett Kurtucz már rég nem válogatott, mivel legalább 3 éve nem bokszol, előtte is éveket hagyott ki súlyos keresztszalag-sérülés miatt. Utoljára 2011-végén indult el a felnőtt országos bajnokságon. Békéscsabai, ott kezdte, de sokáig a Vasas SC színeiben bokszolt.

Zárásként megjegyezendő, hogy az amatőr ökölvívás tényleg súlyosan cigányfertőzött, de ez felnőtt szinten már nincs így, hiszen a „kiképzésük” 18 évesen lényegében befejeződik, füstösék ezt követően már hanyagolják a versenysportot. Ennek oka, hogy a korosztályos versenyekkel ellentétben a felnőttek között már komoly pofonokat kaphatnak, na meg a zéró kitartás. Jelenleg egy cigány bokszoló van a felnőtt válogatottban, Kalucza Norbert, aki sokszoros bajnok, Eb-érmes, és 2008-ban ki is jutott az olimpiára. Kurtucz sem cigány, de, mint jeleztem, már nem bokszol, ezért az ökölvívásnak, de főleg az ökölvívósportnak nincs sok köze a hírhez.

2. frissítés: tagad a bokszoló

Ártatlannak vallja magát a nőveréssel gyanúsított ökölvívó: szerinte nem ő verte a MÁV kalauznőjét, hanem az asszony őt.

– Nem ütöttem meg a hölgyet, sőt ő bántalmazott engem, még a kabátom is elszakadt. Természetesen van tanúm is a történtekre, akit a rendőrök még nem hallgattak meg – nyilatkozta.

Az ökölvívó-szövetség elnöke megdöbbent a hír hallatán. Mint elmondta, egyetlen bokszoló sem használhatja tudását a civil életben. Ez az alapvizsga legfontosabb szabálya, afféle eskü.

– Amíg Csabi aktív sportolóként nálunk dolgozott, semmilyen magatartásbeli probléma nem merült fel vele kapcsolatban. Nagyon nyugodt embernek ismertük meg. Nem voltam ott az esetnél, ezért nem is szeretnék véleményt mondani. Annyit azonban megjegyeznék, hogy egy nő megütésére nincs semmilyen mentség – nyilatkozta Csötönyi Sándor.

A rendőrség hamarosan kihallgat több, az ügyben érintett tanút, sőt magát a sértetett is.

Az egyik szemtanú szerint mielőtt K. Csaba nekiesett az asszonynak, a kalauznő megpróbálta becsukni a vonat ajtaját, hogy végre elindulhasson a szerelvény, amelynek lépcsőjén fél lábbal fent állt a bajnok. Ekkor az ajtóval odacsukta a férfi kezét, és ezért borult el K. Csaba agya. A férfi egyébként utoljára londoni olimpia előtt hallatott magáról a sportéletben. A többszörös magyar bajnok, egykori válogatott öklöző a kvalifikációs viadalok során megsérült, majd visszavonult, eltávolodott a sportágtól. A bokszoló mostanság egy budapesti szórakozóhely kidobójaként keresi a kenyerét.

A korábbi cikk: A nyolcszoros magyar nehézsúlyú bajnok ökölvívó, K. Csaba, aki állandó válogatott tag, és a magyar boksz nagy reménysége, karácsony előtt egy nappal emelt kezet a nőre.




December 23-án a sportoló a barátnőjével késve érkezett a pályaudvarra. K. a vonathoz rohant, amíg párja a jegypénztárhoz sietett. Hogy a vonat ne induljon el, fél lábbal fellépett rá, közben pedig az ajtóba kapaszkodott, így nem engedte elindulni a szerelvényt. Ezt látva a már késésben lévő vonat kalauznője megkérte a férfit, hogy szálljon le. A sportoló erre nem volt hajlandó, sőt szóváltásig fajult a beszélgetés. A kalauznő nem dobta be a törülközőt, megpróbálta a bokszoló kezét levenni a vonatról, és becsukni az ajtót. Az ökölvívónál ekkor szakadt el a cérna: behúzott egyet a MÁV alkalmazottjának, akinek közben a segítségére sietett a mozdonyvezető is. Ő azonban annyira megrémült a hirtelen brutalitástól, hogy egyszerűen nem mert közbelépni, tétlenül szemlélte, ahogy a horog csattant kolléganőjén. Miután K. helybenhagyta az asszonyt, a nő munkatársai azonnal hívták a rendőrséget. Ők őrizetbe vették a bokszolót, és csak szenteste, vagyis 8 órával később engedték ki.

– Minősíthetetlen, ami történt – nyilatkozta a Vasúti Dolgozók Szakszervezetének alelnöke, Bárány Balázs. – A szakszervezet elítéli, amit az élsportoló a kollegánkkal művelt. Ráadásul tudomásunk szerint mind a mai napig nem is kért bocsánatot a helybenhagyott hölgytől. Reméljük, hogy a MÁV minden segítséget megad az eset sértettjének.

A jegyellenőrt lelkileg nagyon megviselték a történtek, sérüléseiről azonban nem szerettek volna tájékoztatást adni.

A bokszoló nem ismerte el az általa elkövetett bűncselekményt.

„A VIII. kerületi rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást K. Csaba ellen" – közölte a BRFK.sajtóosztálya.

(Blikk nyomán)