Drága mulatság lehet az országgyűlési választás, s „kamupártokhoz" is kerülhetnek az adóforintjaink. Az eddiginél ugyanis könnyebben szerezhető támogatás, így olyanok is rajthoz állhatnak, akik csak a közpénzt markolnák fel.

Az állami forrásra pedig sokan számíthatnak, mert nőtt a pártala­pítási kedv. Az Országos Bírósági Hivatal szerint 139 párt működik, s 12-t 2013 második fél évében jegyeztek be, míg ezek közül is hetet az év utolsó negyedében. Ha ők országosan is rajthoz tudnak állni tavasszal, úgy 2-7 milliárd forint közpénzt is begyűjthetnek.

A busás összeg a megváltozott finanszírozásnak köszönhető. Az idén elég 500 támogató aláírás, hogy valaki jelölt legyen, s egy választó bármennyi indulónak adhatja kézjegyét. Ha a félezer támogató megvan, máris egymillió forint jár a jelöltnek, ami csak a jéghegy csúcsa. Ha egy párt a 106-ból 27 választókerületben indít jelöltet, még 150 millió érkezik a számlájára. 106 jelölt esetén pedig ez az összeg közel 600 millióra kúszik fel.

Az óriási összeg a közpénzvadász pártoknak is nagy lehetőség. A korlátlan számú jelöltnek adható aláírások miatt könnyű támogatást vásárolni, s 13 500 kézjegy is elég a százmilliós támogatáshoz.

– Hiába hívtuk fel a finanszírozási problémára a figyelmet, az Ország-gyűlés nem módosította megfelelően a törvényt – mondta László Róbert, a Political Capital választási szakértője. – A fő baj nem a könnyű jelöltállítás, hanem hogy a pártok gazdálkodását nem ellenőrzik eléggé. Így a kiadásaikat fiktív számlákkal is lekönyvelhetik.

A szakember szerint egyszerű lenne a megoldás. Az egyéni jelöltek után járó egymilliót egy kincstári kártyára kapják, amelyről csak számla ellenében vehető fel pénz. Hasonló rendszerben kellene osztani a forrást a pártoknak is ahelyett, hogy azt akár készpénzben is felvehetik. Ám Gulyás Gergely (Fidesz) nem tart attól, hogy kamupártok zsebelnék be a közpénzt. Szerinte a 13 500 aláírást nem könnyű összegyűjteni, s a rendszeren is szigorítottak.

– Vissza kell fizetnie a támogatást annak az indulónak, aki nem kapja meg a szavazatok 2 százalékát – mondta Gulyás. – Pártok támogatását pedig azért nem lehet kártyára fizetni, mert alkotmányellenes lenne. A régi szervezetek a két választás között is kaptak pénzt, míg az újaknak most jár először. Ezért ha valaki csak a kártyáról jutna a pénzhez, úgy az másfajta elszámolás alá esne, mint a többiek - olvasható a Blikk cikkében.

Nem ilyen egyszerű a dolog

Gulyás Gergely nyilatkoztával azt sugallja, mintha nem lenne valós az a veszély, hogy kizárólag a pénzszerzés a céljával indulnak majd el egyesek a választáson. Ha ugyanis a két százalék alatt maradóknak vissza kell fizetniük a kampánypénzt, akkor meg van oldva, az nem fogja a nem létező politikai erők nevében pénzt felmarkolókat gazdagítani - gondolhatja az olvasó.

Azonban hiába szerepel a törvényben a visszafizetési kötelezettség, ha nem hajtható be a pénz. Ennek a hiányosságnak a javítását célozza a Jobbik egyik módosító javaslata, melyet november 12-én nyújtottak be, azóta elbírálásra vár.

Általános indokásából a lényeg:

A javaslat két a pártok és kampány finanszírozásával kapcsolatos problémát kíván rendezni. Egyrészt a kampányfinanszírozási törvény lehetőséget biztosít arra, hogy olyan pártok is elinduljanak a választáson, amelyeknek csak az a céljuk, hogy állami támogatáshoz jussanak. Erre a Jobbik már korábban is felhívta a figyelmet, valamint a törvényjavaslat benyújtása után módosító javaslattal is éltünk. Az utóbbi időkben újra napirendre került a kérdés, ezért ezzel a javaslattal ezt le kívánjuk zárni, oly módon, hogy nem csak a jelöltek, de a pártok esetében is legyen 2%-os küszöb, amelynek az el nem érése esetén vissza kell fizetni az állami támogatást. Ez gátat szabna olyan pártok indulásának, amelyeknek nem a választásokon való minél jobb szereplés a céljuk, hanem az állami forráshoz jutás. Másrészt az állami forrásokkal valamilyen okból elszámolni nem tudó, vagy nem akaró pártok esetében nincs lehetőség a pénz behajtására. Jelenleg is van példa arra, hogy több százmilliós tartozást hagy maga után egy párt. A javaslat lehetőséget teremt arra, hogy ez a jövőben ne fordulhasson el ő és a tartozás behajtható legyen, vagy amennyiben ez nem lehetséges, akkor a felelősök büntethetőek legyenek. Továbbá az ilyen, az államot megkárosító politikusok eltilthatók legyenek a közügyektől.

(Kuruc.info)