Ugrás a cikkhez
Reklám

A magyar önkormányzatok önrendelkezésének alapvető eleme, hogy közterületeik elnevezéséről a helyhatóságok önállóan dönthetnek. Ezen jogosultságukat elvitatni nem lehet. Döntéseiket igazságtalanul minősítgetni – különösen „messziről jött” embernek – méltánytalan dolog. A képviselőtestületeket pedig utasítgatni döntéseik megváltoztatására: durva szereptévesztés. Felszólítom ezért Ronald S. Laudert, a Zsidó Világkongresszus elnökét – aki nemrégiben megdöbbenésének adott hangot, amiért a főváros utcát kíván elnevezni Tormay Cécile-ről – kérjen bocsánatot bárdolatlan kijelentéseiért, és kövesse meg az írónő emlékét – írja közleményében Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő.




Kezdeményezem egyúttal minden jelentős magyar önkormányzatnál, hogy legyen egy közterületük elnevezve az írónőről. A Corvin-lánccal kitüntetett, többszörösen is Nobel-díjra jelölt Tormay Cécile kiemelkedő szépirodalmi munkásságának korszakalkotó műve, a Bujdosó könyv egy szemtanú hitelességével mutatja be a trianoni katasztrófát előkészítő úgynevezett „patkánylázadást”. A közeljövőben a Jobbik önkormányzati képviselői országszerte benyújtják – Tormay Cécile emlékezetét méltó módon megörökítendő – a közterületek elnevezéséről szóló határozati javaslataikat – zárul a közlemény.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó: A zsidók nem tűrik, hogy közteret nevezzünk el Tormay Cécile-ről - íme az igazság, amit el akarnak hallgattatni



Friss hírek az elmúlt 24 órából