Popély Gyula neves felvidéki történész, egyetemi tanár, 2010-ben a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, a munkahelyén és ismerősei körében évekig magyarázkodni kényszerült Stoffán György újságírónak a MIÉP honlapján közel három esztendővel ezelőtt megjelent alaptalan vádjai miatt. A Jobbikot, Popély Gyulát, Magyarországot és a hazai bíróságot Dániel Péter stílusában nácizó, fasisztázó és nyilasozó Stoffán György manapság már büszke németnek vallja magát.



Popély Gyula
Popély Gyula felvidéki egyetemi tanár, történész, az elszakított magyarság múltjával és jelenével foglalkozó több tudományos kötet szerzője, 2010-ben a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje nemrégiben jogerősen pert nyert az őt ügynöki múlttal, utcai hölgyveréssel és egyéb vádakkal illető Stoffán György újságíró ellen. A Fővárosi Ítélőtábla Kizmanné dr. Oszkó Marianne vezette bírói tanácsának az idén január végi döntéséről csak most értesültünk, ám az ítélettel kissé megkésve is, de foglalkozunk, mert a valamikor jobbikos, magát egykoron nagy magyarnak hirdető Stoffán manapság nem csak a nemzeti ellenzéki pártot, hanem a Kuruc.infót, Popély Gyulát, dr. Gyurta Tibor Rolandot, az ügyvédjét, a magyar bíróságot és Magyarországot is fasisztázza, nácizza és nyilasozza (szerkesztőségünket persze a legkevésbé sem zavarják e jelzők - a szerk.).

A Popély Gyula által indított, személyhez fűződő jogok megsértése miatti bírósági per kezdetéről annak idején beszámoló, a megvádolt egyetemi tanár bizonyítékait fölsorakoztató Hering Józsefre is kígyót-békát kiált, annak ellenére, hogy cikkírónk Stoffán György nevének csak a kezdőbetűit írta le, tehát túlságosan tapintatos volt vele. Mi viszont ezúttal, főleg a jogerős bírósági ítélet tudatában, megírjuk a Stoffán György nevű futóbolond szerteágazó vádaskodásainak lerövidített történetét.

Stoffán, aki jelenleg a Sepsiszentgyörgyön megjelenő Európai Idők című világhálós újság helyettes főszerkesztője, röviddel a 2010-es országgyűlési választások előtt még aktív jobbikosként Vona Gábornak írt egy levelet, amelyben fölháborodottan követelte, hogy vegyék le Popély Gyulát az országos kompenzációs választási listáról, mert a felvidéki történész "többek szerint" (sic!) az egykori Csehszlovákia besúgója volt, egy véres kezű pozsonyi tartótiszttel pedig annak haláláig baráti viszonyt tartott fenn, hamis tanúkat fölvonultatva tisztességes magyarokat perel be "Szlovákiában", valamint egy gyermekeivel sétáló kismamát a nyílt utcán megtámadott és megvert. Stoffán a később több sajtóorgánumban is megjelent vádjait végül is semmivel és senkivel nem tudta igazolni, bebizonyítani, ám a bíróságon két dühroham között egyszer azt indítványozta, hogy Popély Gyulát vizsgálja meg elmeorvosi szakértő…

Popély Gyula nagy nyilvánosság előtti lejáratása, megvádolása akkor vált igazán ismertté - amikor a 2010-es választások előtt Csurka István a színigazgatói poszt reményében a Jobbikot mocskolva a Fidesz szolgálatába szegődött - a MIÉP egyik világhálós portálja Miért távoztam a Jobbiktól? címmel örömmel leközölte Stoffán Györgynek az egyetemi tanár "nemzetbiztonsági kockázati", kismamaverő mivoltáról és besúgói múltjáról szóló "leleplező" írását. A MIÉP-es portál, majd annak nyomán más világhálós oldalak által is megjelentetett, hasonló tartalmú további írások a következők: a Vona Gábornak írt két Stoffán-levél, az Árgyelán Jánosnak, a Jobbik Fejér megyei képviselőjelöltjének írt, a vádakat megismétlő levél és az arra kapott válasz. A bíróságon Stoffán azzal védekezett, hogy az említett magánlevelek (az is, amit ő kapott válaszként Árgyelán Jánostól – M. Á.), valamint a témáról általa írt újságcikk a tudta és beleegyezése nélkül láttak napvilágot a MIÉP honlapján és másutt. Magyarán, Stoffán állítása hallatán arra is gondolhatnánk, hogy a "közkinccsé" tett levelek egy részét esetleg maga Vona Gábor játszotta át a Jobbik ellen bőszen áskálódó vén ügynök, Csurka István kezére…



Stoffán György, a büszke német

Stoffán György, aki tavaly a Székesfehérváron megtartott egyik bírósági tárgyaláson még kokárdával bizonygatta a mindenki másénál nagyobb magyarságát, az idén, 2013. február 28-án felvett bírósági jegyzőkönyv szerint a Popély Gyulát letótozó sértegetések mellett szó szerint a következőket mondta: "Undorodom az egész országtól, az igazságszolgáltatásától, és attól, hogy külföldről idejött emberek a külföldön elkövetett bűneiket Magyarországon próbálják tisztára mosni. Ez a per is egy nyilas bosszú, egy aljas politikai per. (…) A bíróság a fasizmust és a nácizmust támogatja. A korábban eljáró bíró vagy maga is egyetért a fasiszta Jobbik Párttal, vagy megfizették.", ordította magából kikelve Stoffán a bíróságon, majd miután a tanári és tudósi munkásságát a felvidéki magyarság ügyének szentelő Popély Gyulát indulatosan "szarházi tótnak" titulálta: "A felperest (Popély Gyulát – M. Á.), Magyarországot és a bírósági eljárást is fasisztának minősítette. Majd a tárgyalóterem ajtaját nagy erővel feltépte – hogy az zajosan a falnak csapódott – és eltávozott."



Bírósági jegyzőkönyv Stoffán nácizásáról

Mindenesetre Stoffán György, illetve egyelőre ismeretlen tettes ellen a különféle sajtókiadványokban napvilágot látó vádaskodások miatt jelenleg további két per, jogi eljárás is folyamatban van. Az első per végére, amint fentebb írtuk, a Fővárosi Ítélőtábla tett pontot 2013. január 29-én: Kizmanné dr. Oszkó Marianne tanácselnöklete alatt helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, amelynek értelmében Stoffán György köteles megfizetni Popély Gyulának egymillió forint nem vagyoni kártérítést a nagy nyilvánosság előtti, bizonyítékokkal nem alátámasztatott, személyiséghez fűződő jogokat sértő vádaskodásai miatt, valamint 60 ezer forint kereseti illetéket. A Fővárosi Ítélőtábla Stoffán Györgyöt ezenkívül további 40 ezer forint megfizetésére kötelezte Popély Gyulának és 80 ezer forint fellebbezési illeték megfizetésére a Magyar Államnak. Mivel Stoffán a vádaskodó, sértegető, rágalmazó írásait különféle portálokon később is folytatta, ezért ellene, illetve az írásait megjelentető hírportálok felelősségének tisztázására újabb két per van folyamatban.



Felvidéki magyarok Budán: Béres József, dr. Popély Marika és dr. Popély Gyula

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete ellen fellebbezésnek nincs helye, ám Stoffán perújrafelvételt kért, amit majd ugyanúgy elveszít, mint az eddigieket, mert megbizonyosodás és bizonyítékok híján, csupán hallomás alapján, megvezetve bizonyos felvidéki magyar személyektől, a nagy nyilvánosság előtt vádaskodott, igyekezett lejáratni Popély Gyulát és vele együtt a Jobbikot. A megvezetett Stoffán, ahelyett, hogy beismerné a baklövését, most mindenkit nyilasozik, fasisztázik és szélsőjobbozik.



Popély Gyula legutóbb megjelent könyve
Jó egy hónappal a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete után, 2013. március 1-jén, Stoffán az egyik felvidéki hírportál cikkéhez írt hozzászólásában – nem tanulva a saját kárán – még durvább hangnemben megismételte a már ismert rágalmait, szitkait, újra fasisztázta a Jobbikot, ismét "drasztikus nőveréssel" vádolta Popélyt, majd egy újabb bejegyzésében ezt írja: "büszke vagyok, hogy német vagyok, és nem öngyilkos magyar!" . Portálunkat, egykori pártját, a Jobbikot és Magyarországot becsmérli, undorodik tőlünk, németnek vallja magát. Félreértés ne essék, a Kuruc.infó nagy tiszteletben tartja a jó németeket, csak azt nem értjük, hogy Stoffán korábban miért magyarkodott. Ha ez tényleg igaz, akkor róla is elmondhatjuk: a németség nem nyert, mi meg nem vesztettünk vele semmit.

Felvidéki magyarok elmondása szerint Stoffánt két ottani hölgy ültette föl a hintalóra, amely aztán túl messzire szaladt vele. Magyarán, személyes, magánéletbeli sértődöttség által vezérelve adták elő neki a Popély Gyula "csehszlovák ügynöki múltjára" vonatkozó történetet, amelyet később Stoffán egyéb elképesztő állítása mellett a szlovák belügyminiszter személyes tanúvallomásra, Magyarországra történő megidézésével szeretett volna alátámasztani. Föl volt háborodva, hogy a bíróság nem hajlandó tanúvallomásra megidézni a tót belügyért. A bírósági jegyzőkönyvekből és Stoffánnak a világhálón elérhető írásaiból kiderül, hogy véleménye szerint az egykori csehszlovák "ügynököt", Popély Gyulát "Szlovákiában" a hajdani kommunisták és általában a tótok, míg Magyarországon a "nyilas-fasiszta-náci" Jobbik és a bíróság kívánja tisztára mosdatni…

Mikó Áron – Kuruc.info