Ugrás a cikkhez
Reklám

Az emberi erőforrások minisztere szerint "fontos, hogy megmutassák a roma kultúra szép arcát", és megüzenjék minden "jó szándékú magyarnak": "a romák itt vannak, ilyenek is, ezért ne azonosítsák őket a rossz hírekkel, előítéletekkel".

Balog Zoltán erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által szervezett Cigánykerék - roma értékek fesztiválja gáláján beszélt szombaton Budapesten. Mint mondta, "vannak olyanok, akik nem érdekeltek az értékek, a valódi kultúra továbbadásában, akiknek lételemük, hogy megosztó ideológiák mögé bújva erőszakot szítsanak".

Hozzátette: a cigányoknak el kell hinniük, hogy "államalkotó tényezők", a "roma integráció mindenkinek közös érdeke". Az államnak meg kell védenie azokat, akiket fenyegetnek, és büntetnie kell azt, aki akár szóban, akár cselekedettel bánt, gyűlöletet kelt (kivéve persze, ha az magyarok ellen irányul - a szerk.). Friss: vajon ki erőszakos, ki szít gyűlöletet? - Cigányok pusztították el a csengeri temető száz sírját is

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a gálaműsoron azt mondta, 2013 "a cigányság sikeréve lesz", mert a kormányzattal közös vállalásoknak, a korábban kötött keretmegállapodásnak ebben az évben lesz a legérezhetőbb az eredménye.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Balog szerint vannak a cigányok, és a "nem cigány magyarok"



Friss hírek az elmúlt 24 órából