Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik miskolci alelnöke élesen bírálta a Mazsihisz helyi vezetőjét, amiért az közreműködött egy debreceni család kilakoltatásában. A politikus szerint eközben az egyházi előjáró a miskolci rabokat luxusétellel eteti, vagyis a romboló embereket dédelgeti.

Badány Lajos alelnök kifogásolta, hogy a kormány nem védi meg a bajba jutott devizahiteleseket, s ezzel hozzájárul ahhoz, hogy a pénzügyi háttérhatalom által devizahitelekbe hajszolt lakosságon a háttérhatalom képviselői nyerészkedjenek. Ennek részeként a gyarmatosítók fillérekért szerzik meg a magyarság javait, tette hozzá. Példaként hozta fel annak a debreceni családnak az esetét, akiket a bank kilakoltatott, hogy aztán féláron eladja az ingatlant a Mazsihisz miskolci vezetőjének. Mindez ráadásul a hóesés kellős közepén történt, ami jelzi, ezekben a körökben semmilyen irgalom nincs, ha pénzről van szó.

Badány megkérdőjelezte, mennyiben tekinthető egy szervezet egyháznak akkor, ha az egyik vezetője nem karitatív tevékenységéről válik ismertté, hanem arról, hogy mások nyomorából képes hasznot húzni. A politikus kifogásolta azt is, hogy eközben a vele azonos vallású börtönbe zárt elítélteknek miskolci luxusétterméből kóser ételt szállít, így vagy a sajátjai kedvesebbek neki, vagy pedig a szolgáltatás ellenértéke, amit az adófizetők pénzén folyósítanak részére. Ezek után érthetetlen, hogy a miskolci önkormányzat, hogyan üzletelhetett ezzel az emberrel, fogalmazott Badány.

A Jobbik miskolci alelnöke kiemelte, a vallási vezetőhöz méltatlan magatartás a hitközség és az egész zsidó közösség megítélését érinti hátrányosan, megterhelve az egyre agresszívabb izraeli politika által már eddig feszültté tett viszonyt. Egy ilyen helyzet fenntartása nyilvánvalóan az ügyben érintett népcsoport érdekei ellen való, ezért figyelemmel fogják kísérni az ügy következményeit.

A politikus elkeserítőnek nevezte, hogy a jövőben a híradásokban Miskolc említése a fészekrakókon, Lyukóvölgyön, a tervezett cigányközponton túl már a helyi zsidó hitközség visszaéléseivel is összefonódik, ami igen rossz üzenet a város tisztességes lakosai számára.

Előzmény: Féláron vett lakást Debrecenben egy Mazsihisz-vezető - a volt tulajdonost hóesésben lakoltatták ki



Friss hírek az elmúlt 24 órából