Ugrás a cikkhez
Reklám

Tiltakozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága valamint az egyházi nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága "a hatvani romákat ért incidens ügyében".

Mint azt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben írták, "múlt pénteken Hatvanban hat, romák által lakott lakóépület kapujára festettek horogkeresztet ismeretlenek".

Közölték: "a leghatározottabban elítéljük ezt a cselekedetet, és kérjük a rendőrséget, hogy kiemelt figyelemmel kísérve az esetet minden rendelkezésére álló eszközt használjon fel az elkövetők elfogására". (Igencsak vicces lenne, ha ezúttal kivételesen be merné jelenteni a rendőrség, hogy önmerénylet volt - a szerk.)

Leszögezték: az Emmi két államtitkársága határozottan tiltakozik és fellép "minden gyűlöletbeszéd és gyűlöletkeltő, rasszista magatartással szemben, amely etnikai, faji alapon embereket vagy embercsoportokat diszkriminál, megbélyegez" (kivéve persze, ha magyarok ellen irányul - a szerk.).

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Horogkereszt-festegetés Hatvanban is - az ártatlan romák ezúttal sem sejtik, ki lehet a tettes



Friss hírek az elmúlt 24 órából