Ugrás a cikkhez
Reklám

Budafok-Tétény Önkormányzatának polgármestere és Németh Zoltán országgyűlési képviselő felhívást intézett a magyar önkormányzatok képviselő-testületeihez, miszerint tűzzék ki az önkormányzatok épületére a székely zászlót, ezzel mintegy szolidaritást vállalva a székelyföldi magyarokkal, akiknek a román prefektusok ezt megtiltották. A jobbikos vezetésű Gyöngyöspata képviselő-testülete ezt a kérést, példát mutatva, elsőként teljesítette.

Ugyanazon a napon, amikor a budafoki felhívás megtörtént a székely zászló kitűzésére, Budapest XI. kerületének jobbikos képviselője is beadta az erre irányuló előterjesztését a polgármesternek. Az előterjesztést a képviselők többsége támogatta, így ma határozat született a székely zászló felvonásáról Újbuda Önkormányzatának épületére is, akárcsak országszerte több településen.

Az ügy pikantériája az LMP-s képviselő módosító javaslata, amelyben azt indítványozta, hogy a székely zászló mellett a román lobogót is tegye ki az önkormányzat az épületére, ezzel kifejezvén "szimpátiáját és baráti viszonyát a román kormánnyal"...



Oláh csőcselék a fővárosban: régi szép idők - az LMP szerint (és az ő szellemi elődeiknek köszönhetően)

Bába Szilvia, a Jobbik XI. kerületi önkormányzati képviselője szerint az LMP javaslata vérlázító, tekintve hogy éppen Románia vezetése távolíttatta el a székelyföldi önkormányzati épületekről székely nemzettestvéreink zászlaját és fenyegetőzik a nagykövet kiutasításával. Ez is megmutatta, hogy a Lehet Más a Politika képtelen arra, hogy a magyar embereket képviselje, akár határainkon belül, mind azokon kívül – mondta el a képviselő.



Román lovasság az akkori Erzsébet hídon - de szép látvány a liberális szemnek...

Bába Szilvia hozzátette, a székely zászló kitűzése egy nemes kezdeményezés, egy szimbolikus üzenet székely honfitársainknak, mellyel azt üzenjük, az anyaország sosem hagyja őket magukra.

(barikad.hu nyomán)

Frissítés: Íme a bocskorbarát Lehet Más a Pimaszság-képviselő:






Friss hírek az elmúlt 24 órából