Ugrás a cikkhez
Reklám

A miskolci Fidesz úgy ítélte meg, a hétfői rendkívüli ülésen csak a közintézmények energetikai fejlesztése kíván rendkívüli döntést, a kanadai cigányok és az 1700 milliós nemzetközi "romaközpont" miatti általános felháborodás nem ér meg egy napirendi pontot sem, hangzott el a Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján.

Hihetetlen az a közöny, amit a városvezetés tanúsít a miskolciakkal szemben, kezdte a tájékoztatót Jakab Péter önkormányzati képviselő. Hiába tolmácsoljuk folyamatosan a miskolciak véleményét a városvezetés felé, süket fülekre találunk. A miskolciak joggal félnek a hazatérő cigányoktól, és attól, hogy a nemzetközi romaközpont tovább növeli majd a cigányok számát Miskolcon, de ez a városvezetést nem érdekli – mondta. Hozzátette, azzal, hogy a városvezetés nem vette napirendre a Világsátor kérdését, ismét egyértelművé vált, Kriza Ákos nem a miskolciakat, hanem a Fideszt képviseli, ennek azonban meg lesz a böjtje. Mint fogalmazott, a Fidesz ezekben a napokban menetel a teljes bukás felé Miskolcon. A miskolciak azért küzdenek a cigányközpontról szóló népszavazásért, hogy kormánypártiak a várost ne ránthassák magukkal.

Pakusza Zoltán, a párt helyi elnöke jelzésértékűnek nevezte, hogy miközben a Fidesz 1700 millióért akar nemzetközi cigányközpontot építeni, a város oktatási intézményeinek fejlesztésére, vagyis a miskolci gyerekekre mindössze 750 milliót szán. Kiemelte, a jelenség nem egyedülálló Miskolcon, hiszen az elmúlt két évben a Fidesz 1500 milliót vont ki a minőségi miskolci oktatásból. „Most már tudjuk, mire kellett ez a pénz” - tette hozzá. Pakusza elmondta azt is, nem romaközpontot kéne építeni Miskolcon, hanem bentlakásos iskolát, ami - szemben a Világsátorral - úgy adna a diplomásoknak munkalehetőséget, hogy közben a felzárkóztatás is eredményes lehetne.



Friss hírek az elmúlt 24 órából