Ugrás a cikkhez
Reklám




A magyar szurkolók zsidókkal kapcsolatos véleménynyilvánítása miatt a FIFA-tól büntetést követelő Simon Wiesenthal Központ üdvözölte a világszervezet azon döntését, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania a Románia elleni, március 22-i világbajnoki selejtezőjét.

A szervezet a Wiesenthal Központ bejelentése alapján járt el az ügyben, és az intézet "örömmel fogadta" a végső döntést.

- Sajnálatos, hogy a FIFA-nak ilyen eszközökhöz kellett nyúlnia, de tekintve, hogy az antiszemita és rasszista incidensek nemcsak a sportban, de a társadalom más területein is egyre szaporodnak (de az izraeli meccseken skandált "Halál az arabokra!" rigmus persze nem zavarja - a szerk.), a büntetés mindenképpen megérdemelt és megfelelő, hiszen olyanok ellen lépett fel a szövetség, akik nosztalgiával beszéltek a náci koncentrációs táborokról, ahol több százezer ártatlan zsidót, valamint a Harmadik Birodalom ellenségeit brutálisan meggyilkolták - nyilatkozta Efraim Zuroff, a központ izraeli igazgatója.

- Csak úgy lehet az efféle jelenségeket megszüntetni, ha az antiszemiták és rasszisták ellen gyorsan és határozottan lépünk fel - tette hozzá elégedetten.

(Kuruc.info - SamsungSport nyomán)

Kapcsolódó: Örülnek válogatottunk "megbüntetésének" Izraelben - miközben náluk sokkal súlyosabb esetek fordulnak elő



Friss hírek az elmúlt 24 órából