Ugrás a cikkhez
Reklám

Összehangolt akciót hajtott végre a NAV a rendőrség bevonásával Győrszentiván több pontján és Győrben, a Bercsényi ligetben hétfőn.

A szentiváni városrész több helyén kommandósok, rendőrök és a NAV autói és emberei jelentek meg egy közismert, főként fémhulladék-kereskedéssel foglalkozó család több ingatlanjánál. (Egy olvasónk szerint a - természetesen cigány - Vidák családról van szó - a szerk.)

A településrészbe bevezető Váci út elején a hatóság több NAV feliratú és civil rendszámú járműve jelent meg, maszkot viselő kommandósok léptek akcióba, a közelében lakók és az arra haladók nem kis meglepetésére.

Egész nap tartott az akció, több tucat cigányt vittek el Győrszentivánról, s a klán több nagy értékű autóját is lefoglalták és elszállították, a felvidéki rendszámokat pedig leszerelték róluk.

A városrészen élők többen annyit fűztek hozzá a történtekhez: "Végre! Van Isten! Előbb kellett volna."

A közeli borozóban poharazgatók elmondták, a városrész lakóit régóta irritálta a család életvitele, s már rég vártak arra, hogy tegyen valamit a hatóság.

A Győrszentivánon zajló akció mellett Győrben, a Bercsényi ligetben is megjelentek a NAV és a rendőrség emberei. Úgy tudni, a klán egyik hozzátartozójának lakásában ténykedtek a hatóságok.

A rendőrség nem tájékoztatott a történtekről, mondván, nem az ő akciójuk volt. A NAV nem cáfolta a történteket, megerősítették: igaz, hogy nagyon jelentős akciót hajtottak végre, azonban tájékoztatást későbbre ígértek.

(Kisalföld nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából