Ugrás a cikkhez
Reklám

Hat hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen szerdán a Hódmezővásárhelyi Városi Bíróság azt a 39 esztendős nőt, aki október 7-én egy iskolában bántalmazta gyermeke tanárát.

Az ítélet szerint a kétgyerekes nő október 7-én reggel bement a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolába, mert kifogásolta az egyik pedagógus nevelési módszereit. Az intézmény folyosóján más tanárok és diákok jelenlétében szóváltásba keveredett a történelmet oktató pedagógussal, majd a vita hevében egyszer jobb kézzel pofon ütötte, majd meghúzta a nő haját is. A pedagógus a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A tárgyaláson a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését, ám arra hivatkozott, gyermeke védelmében ment az iskolába. Állítása szerint ugyanis a tanár az előző napon egy séta során meghúzta nyolcadikos lánya haját, mert a gyerek tépkedte egy fa leveleit.

Az ítélet indoklása során Pásztor Anikó bíró kifejtette, a büntetés kiszabásakor súlyosbító körülményként vette figyelembe a pedagógusok sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények elszaporodását. Hozzátette: azt is mérlegelte, hogy a büntetés ne csak a vádlottat, hanem a társadalom más tagjait is visszatartsa hasonló bűncselekmények elkövetésétől.

A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából