Ugrás a cikkhez
Reklám

Alább a Magyar Gárda közleménye.

Adjon az Isten!

A Magyar Gárda ezúton is tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy sem a dejtáron letartóztatott férfi, sem a mai napon eljárás alá vont többi személy nem tagja mozgalmunknak, a sajtóban megjelent monogramú gárdisták az adott településeken nem élnek.

A sajtóban közölt fényképen a Magyar Gárda formaruháját viselő férfi nem rendelkezik a gárdisták azonosításához elengedhetetlen, a formaruhán jól látható helyen viselt azonosítószámmal. Ez alapján egyértelműnek tűnik, hogy ez az eljárás része annak a provokatív célú lejárató kampánynak, amelyre május 31-én egy szimpatizánsunk információja alapján felhívtuk a közvélemény figyelmét.

Ismételten követeljük a sajtó minden képviselőjétől, hogy mielőtt a Magyar Gárdáról szóló cikkek, írások nyilvánosságot kapnának, a „hallgattassék meg a másik fél is” elve, valamint a médiatörvény független, kiegyensúlyozott, tárgyilagos tájékoztatásának követelménye alapján keressék mozgalmunk illetékes vezetőit, akik a szóbeszédek helyett hiteles információval tudnak szolgálni minden kérdésben.

Szebb jövőt!

Magyar Gárda

Országos Sajtóiroda


A "hír": Kettős csövű vadászpuskát, golyós lőfegyverré átalakított légfegyvert, gázriasztó fegyvert, valamint ezekhez tartozó lőszereket foglaltak le a balassagyarmati rendőrök a Nógrád megyei Dejtár községben, még múlt héten.

A házkutatás után a fegyverek - az MTI szerint - gárdaruhás tulajdonosa beismerő vallomást tett, ezt követően Balassagyarmaton, illetve a Pest megyei Bagon további fegyverek, lőszerek, illegális fegyvertulajdonosok és fegyverkereskedők kerültek elő - számolt be a rendőrség kedden.

Némedi Gábor, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a múlt szerdán, névtelen bejelentés alapján történt rajtaütésükről, illetve az azt követő vizsgálatokról sajtótájékoztatón számolt be kedden Salgótarjánban. Közölte: a 48 éves dejtári férfinál a vadászlőfegyver és a hozzá tarozó sörétek, golyók mellett két Slavia típusú légpuskából átalakított lőfegyvert foglaltak le, az egyiket távcsővel is felszerelték.

A nyomozás során eljutottak egy 32 éves balassagyarmati férfihoz, akinél illegálisan tartott lőszereket, 50 kispuska-lőszert, 31 Makarov-típusú lőszert, 17 darab 7,62-es géppisztoly-lőszert, sörétes lőszereket találtak. Egy 46 éves bagi férfinál pedig két lőfegyvert és 86 lőszert foglaltak le. A fegyverek mind orvvadászatra, mind pedig emberélet kioltására alkalmasak voltak. Ám hogy használták-e őket, az még vizsgálat tárgyát képezi - fogalmazott a nyomozást vezető Döme Zsolt őrnagy.

Mindhárom személyt őrizetbe vették a balassagyarmati rendőrök, ellenük visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntette miatt indítottak eljárást. A gyanúsítottaknak korábban már volt dolga a rendőrséggel, de nem erőszakos bűncselekmények miatt. Jelenleg szabadlábon védekezhetnek - egészítette ki Némedi Gábor.

A Magyar Gárdával való esetleges kapcsolatra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva a megyei bűnügyi igazgató közölte: a Magyar Gárda egy bejegyzett társaság, amelynek a feloszlatását egyelőre nem rendelték el, így ez önmagában nem jelenthette vizsgálatuk tárgyát. Megjegyezte viszont, hogy a dejtári férfinál olyan fotót találtak, amelyen a Magyar Gárda egyenruhájában látható egy vadászlőfegyvernek látszó tárggyal, illetve egy másik, kisebb fegyverrel. Ugyanakkor - tudomásuk szerint - a gárdának nem tagjai a gyanúsítottak, akik közt van korábban szerződéses katonaként, illetve biztonsági őrként dolgozott személy is - tette hozzá Némedi Gábor.

(FH)



Friss hírek az elmúlt 24 órából