Ugrás a cikkhez
Reklám

A Magyar Menedék Könyvesház heti ajánlója. A termékeket a megfelelő linkeken lehet megrendelni, vagy személyesen a boltban lehet megvásárolni.




Fraknói Vilmos - A magyar királyválasztások története

Óriási kedvezménnyel kapható Könyvesházunkban az Attraktor kiadó sok kötete, kérjük nézze át kínálatunkat! Az Attraktor kiadó régebbi kötetek újrakiadásával foglalkozik főleg, de rengeteg érdekes cím található könyveik között. Fő célcsoportjuk a konzervatív réteg, akiket az elmúlt 150 évben kiadott könyvek érdekelnek történelem-kutatásból, építészetből, irodalomból.

A könyv eredeti megjelenése: Fraknói Vilmos: A magyar királyválasztások története. Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt. kiadása, Budapest, 1921. Kötetünk érintetlenül közli az eredeti szöveget, tehát sem az egykori helyesíráson és szóhasználaton, sem a mondatszerkesztésen nem változtattunk. Mindössze a nyilvánvaló nyomdahibákat javítottuk. Sorozatunkban a magyar polgári történetírás legjelesebb - új kiadásban nem hozzáférhető - munkáit kívánjuk ismételt megjelentetéssel, vagy esetleg még kéziratban heverő művek publikálásával a szélesebb közönség számára megismerhetővé tenni.

Megrendelheti ide kattintva.

 




Kormorán Memory Band - Erdélyi Betlehem

A valaha kiadott legsikeresebb karácsonyi albumok egyike, az 1985-ben megjelent Kormorán: Betlehemi királyok című volt. A többszörös arany- és platinalemez egykori alkotói, a 80-as, 90-es évek Kormoránjának meghatározó tagjai, a gitáros Jenei Szilveszter, a basszusgitáros, énekes Margit József és a hegedűs Gál Péter - a ma már KMB együttes tagjai - több mint két évtized múltán elkészítették az album folytatását, melyen erdélyi magyar költők karácsonyi verseinek megzenésített változatai hallhatók.

A KMB (Kormorán Memory Band) együttes tagjai, a már említettek mellett, a magyar folk zene olyan elismert és élvonalbeli művészei, mint a 25 éves Méta alapító-vezetője, a hegedűs Salamon Beáta, a Honvéd együttes és a Bekecs banda meghatározó művésze, a fafúvós hangszereken, brácsán és dudán játszó Csávás Attila, valamint a Sebő zenekar művésze, a fafúvó Barvich Iván. A KMB tagjainak diszkográfiája több mint háromszáz kiadványt tartalmaz, amely valószínűleg egyedülálló a hazai zenei életben.

A CD-n látható a Fehér karácsony c. dalhoz készült videoklip, emellett valamennyi vers és a költők életrajzi adatai is olvashatók PC formátumban.

Megrendelheti ide kattintva.

 




Grandpierre Attila - Karácsony

A könyv szerzője, Grandpierre Attila, csillagász és zenész, a fizikai tudományok kandidátusa, régebben a VHK, ma a Vágtázó Csodaszarvas zenekart énekese. Csillagászként a naptevékenység eredetét, a Nap és a Világegyetem természetét kutatja. Ezek a kutatások vezettek a Világegyetem élő természetének felfedezé- sére. Így jött rá arra, hogy a Világfa az Élő Világegyetem jelképe, a karácsonyfa pedig a Világfa földi társa.

Megrendelheti ide kattintva.

 

 

 




Képes Krónika

I. (Nagy) Lajos király udvarában 1358 májusában kezdte írni ismeretlen szerzője a magyarok történetének legteljesebb, leggazdagabb középkori összefoglalását. A szerzőt sokáig Kálti Márk székesfehérvári őrkanonokkal azonosították, ez azonban legfeljebb csak valószínű. A Képes Krónika szezője - bárki volt is - a királyi udvarban akkor még meglévő, azóta már nagyrészt elveszett korábbi magyar krónikákra támaszkodott, s így nagy szolgálatot tett a tudománynak is, hiszen ily módon másutt föl nem lelhető epizódok, adatok, mondák egész sorát mentette meg az utókor számára. A mű 12 fejezetben meséli el a magyarok históriáját a hunok történetétől I. (Anjou) Károly havasalföldi hadjáratáig, s az 1330. évi események elmondásánál mondat közben maradt félbe a munka. A művet a szerző halála után, az 1370-es évek közepén I. Lajos díszes kódexként lemásoltatta, gyönyörű iniciálékkal, képekkel díszítette, erről kapta a Képes Krónika nevet.

Megrendelheti ide kattintva.

 




Pekka Vuori - A Mikulás otthona, Korvakunturi

Tudod, hol lakik a Mikulás? Finnország északi részén, Lappföldön, a világ elől elrejtőzve Korvatunturi nevű hegyen. Korvatunturi finnül Fül-hegyet jelent, mivel a hagy csúcsa fülre emlékeztet. Innen hallgatózik a Mikulás, hogy megtudja, mire vágynak a nagyvilágban élő gyerekek. A Mikulásnak rengeteg a dolga, ezért sok segítőre van szüksége. Feleségével és a manókkal szorgosan munkálkodnak, gondozzák a rénszarvasokat, gondoskodnak a bajba jutott erdei állatokról, a manógyerekek iskolába is járnak. És persze fogadják a gyerekek leveleit a világ minden tájáról, mivel a Mikulás legfontosabb dolga, hogy felkészüljön a karácsonyra!

Megrendelheti ide kattintva.

 

(Magyar Menedék Könyvesház - a termékeket a Márvány utcai boltban is meg lehet vásárolni, a címet, nyitvatartást, telefonszámot megtalálja a honlapjukon!)




Kapcsolódó cikkek:

- Az ember - Vallomások Sinkovits Imréről

- '56-os könyvek: Tóth Ilona drámája, A meggyalázott város, Kádár Bűnös

- Könyvajánló: az 1951-es kitelepítések

- Megérkezett az Árpád-sávos szilikon karkötő

- Holokauszt-ipar, Bilderberg csoport, ÁVH-s sortűz - könyvajánló

- Könyvajánló: Morvai Krisztina - Magunkfajták - és még sok más remekmű

- Könyvajánló: ha valódi rendszerváltás lett volna, ez kötelező olvasmány lenne...

 



Friss hírek az elmúlt 24 órából