A fővárosban Európa-napi futóversenyt tartanak vasárnap, ezért a belvárosban forgalomkorlátozásra kell számítani, ami a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatainak a közlekedését is érinti - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a futóversenyt vasárnap 6 órától 14.30-ig a Szabadság tér-Zoltán utca-Steindl Imre utca-Széchenyi felső rakpart-Garibaldi utcai lehajtó-id. Antall József rakpart-Carl Lutz rakpart-Újpesti rakpart (kerékpárút)-Széchenyi rakpart-id. Antall József rakpart-Garibaldi utcai felhajtó-Garibaldi utca-Nádor utca-Zoltán utca-Szabadság tér útvonalon rendezik.

A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a Kossuth Lajos tér lezárása idején rövidített útvonalon, a Közvágóhíd, Pesterzsébet, Pacsirta-telep, illetve a Keleti pályaudvar és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekednek.

A 15-ös autóbusz terelve, a Bajcsy-Zsilinszky út érintésével jár, a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Dorottya utca (Vörösmarty tér) közötti megállókat nem érinti.

A Kossuth Lajos térnél a 70-es és 78-as trolibuszok megállóhelyén lehet felszállni a járatra - tették hozzá.

A BKK szerint a futóverseny útvonala érinti a rakpartnyitás helyszínét, ezért a vállalat azt kéri az arra járóktól, vegyék figyelembe a szervezők kéréseit: amikor a mezőny a rakparton fut, hagyják el az útpályát, és fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére.

(MTI)