Ugrás a cikkhez
Reklám

Tánczos Gábor Alkotmánybírósághoz fordul, amiért a Vas megyei bíróság nem engedte meg neki a per iratainak a lemásolását. Tánczos panasszal is élt a vasi döntés miatt.

Kapcsolódó: Tánczos továbbra sem másolhatja nyomozati iratait

Sokak szerint csupán téves jogértelmezés miatt döntött úgy a Vas megyei bíróság, hogy a majd tíz évig raboskodó Tánczos Gábor nem másolhatja le a vaskos peranyagát.

Bár a történtek miatt fellebbezést nyújtott be Tánczos Gábor ügyvédje, az már szinte biztos, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak a furcsa jogértelmezés miatt. Mint ismeretes: a Vas megyei bíróság a betekintést megengedi, a másolást viszont nem, ugyanis a hivatal szerint a törvény csak folyamatban lévő ügyekben engedélyezi a másolást. Tánczos Gábor ügyvédje úgy véli, a történtek felvetik a hivatali visszaélés gyanúját is.

A Győri Ítélőtábla döntésére várunk, ez valóban vízválasztó de csak bizonyos mértékig. Megerősíthetem, hogy igen, az Alkotmánybírósághoz is fogunk fordulni, mert a Vas megyei bíróság döntése alapján az iratok másolására vonatkozó jogszabály, úgy tűnik, rossz és félreértelmezhető. Ez alapján ezt a rendelkezést módosítani kell. Hogy miért épp Vas megyétől kértük a peranyagok másolását? Ravasz kérdés. Legfőképp azért, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen határozatot hoznak majd Tánczos kérelmével kapcsolatosan, és nem is tévedtem nagyon, de erről többet nem kívánok mondani - közölte Somos Zoltán ügyvéd.

(Stop nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából