Ugrás a cikkhez

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának beosztottjai 2021. március 6-án éjjel egy ​autóst akartak igazoltatni Budapest XX. kerületében a Határ úton, de a sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. A rendőrök követték a járművet, mely a közlekedési szabályokat semmibe véve menekült. A kocsi vezetője végül a XX. kerületi Lázár utcában árokba hajtott.

A gépkocsiban utazó öt "fiatal" gyalog próbált továbbmenekülni, de a rendőrök elfogták őket. A rendelkezésre álló adatok szerint az autót a 15. életévét aznap betöltő budapesti "kamasz" lopta el és vezette – természetesen jogosítvány nélkül.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. Kerületi Rendőrkapitányságán lopás vétség gyanúja miatt hallgatták ki a "tinédzsert", vallomást nem tett. A "fiút" őrizetbe vették, és a kijárási tilalom megsértése, valamint engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene. Mivel a "fiatal" menekülés közben piros lámpán is áthajtott, közigazgatási eljárás indult - írják a Police.hu-n.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából