Ugrás a cikkhez
Reklám

A Városliget Zrt. vezérigazgatójával, Gyorgyevics Benedekkel tárgyalt Nagy Attila, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnöke és Nagy Zsolt, a párt budapesti városkép- és műemlékvédelmi vezetője. Közleményük szerint a jó hangulatú szakmai megbeszélés közben a párt politikusai felvázolták a Mi Hazánknak az egész Ligetre kiterjedő elképzelését, amelynek főbb pontjai a következők:

1. Alapkoncepciójuk az, hogy az 1945 előtti állapot kerüljön minél nagyobb arányban visszaállításra.
2. Jobboldali ellenzéki pártként nem támogatták és nem is fogják támogatni a baloldal által követelt teljes építkezési leállást.
3. A jelenleg folyó Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum építését tudomásul veszik.
4. A Liget Projekt hátralévő beruházásaiból támogatják:
- a volt Közlekedési Múzeum és a Városligeti Színház eredeti terveknek megfelelően való visszaépítését,
- a környező kerületek polgárainak igényét kielégítő sportlétesítmények megépítését.
5. Az új Nemzeti Galéria a tervekben szereplő épület helyett a visszaépítendő Iparcsarnokban kapjon helyet.
6. Javasolják az 1885-ös Budapesti Általános Kiállítás Király pavilonjának és az ezeréves államiságunk tiszteletére megépült Millenniumi Kiállítás korzójának visszaállítását (öntöttvas zenepavilon + világító szökőkút).

A közel egyórás találkozó után a Városliget Zrt. vezérigazgatója átvette és megköszönte a részletes javaslatokat, amelyeket - ígérete szerint - megfontolás tárgyává tesz. A Mi Hazánk Mozgalom továbbra is kiáll az elődeink által épített örökség mellett, figyelembe véve, hogy a zöldterületek már ne csökkenjenek tovább! - írja Nagy Attila és Nagy Zsolt.

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából