Ugrás a cikkhez
Reklám

Az egyenruhások 2020. május 29-én 5 óra 30 perckor egy román honosságú tehergépkocsi vontatmányának alvázára felkapaszkodva, öt határsértőt találtak a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában.

Ellenőrzésük során a férfiak palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy vegyesebb bandát is megállítottak korábban

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2020. május 29-én 3 óra 30 perckor kilenc határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak palesztin, marokkói és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hercegszántónál kétszer is volt kapás

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2020. május 29-én 5 óra 5 perckor Hercegszántó közigazgatási területén két külföldit tartóztattak fel. A magukat marokkói, illetve líbiai állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2020. május 29-én 6 óra 25 perckor Hercegszántó közigazgatási területén kilenc külföldit tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Frissítés: Bács-Kiskun népszerű volt tegnap is a füstös határsértő turisták körében

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2020. május 28-án 0 óra és 24 óra között 16 esetben összesen 95 külföldit tartóztattak fel Hercegszántó, Kelebia, Nagybaracska, Bácsbokod, Soltvadkert és Tompa közigazgatási területén. A magukat iraki, afgán, szír, bangladesi és palesztin állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő egyenruhások Kelebia és Csikéria külterületén 18 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

(Police)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából