Ugrás a cikkhez
Reklám

Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens a történtek kapcsán elmondta, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja egy 8 éves sólyi kislány halálának körülményeit - írja a Veol.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. május 18-án 21 óra 41 perckor tett bejelentést egy 8 éves kislány édesapja gyermeke eltűnése miatt.

A rendőrség a társszervek bevonásával azonnal megkezdte a gyermek felkutatását, akinek a holttestét 2018. május 19-én 2 óra 33 perckor Királyszentistván közelében találták meg.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást, és nagy erőkkel folytatja a nyomozást.



Fotó: Kovács Erika / Napló
A Veol helyszínen lévő munkatársának információi szerint este már keresték a szülei a nyolcéves kislányt Sólyon, de nem találták meg. Aztán hajnalban a vilonyai zsilipnél az ott dolgozók találtak rá holtan, ruha nélkül, ezt mondta egy helybeli férfi szombaton reggel a településen. Ő azt is hallotta, hogy este egy fiatalemberrel ment el a gyermek, vele látták utoljára. A férfi utalt rá, éjszaka rengeteg rendőr volt a faluban és helikopter is érkezett.



Győző, az apa a kislány, Adrienn egy korábbi fényképével (fotó: Kovács Erika / Napló)
Szombaton reggel a megyei portál szerint sok rendőrautót lehetzett látni a településen. Megkérdezték a falu polgármesterét is, de nem beszélt a történtekről.

Frissítés: Előkerültek a ruhák, a cipők és egy véres kő is

Gőzerővel dolgoznak a rendőrök még azon a helyszínen, ahol az éjszaka a kislány ruháját megtalálták. Távolabb a cipőjét, véres nyomokat, véres követ találtak.

Adrienn óvónője szerint a kislány nagyon kedves, barátságos természetű volt, akit mindenki szeretett a faluban.

Kaptur József, Sóly polgármestere megdöbbenését fejezte ki, a történtek megrázták az egyébként békés, nyugodt falu lakóit.

2. frissítés: Egy 16 éves cigánygyerek, "F. Ferike" lehetett a gyilkos

A döbbenet az úr most Sólyon. A kicsi Veszprém megyei faluban pénteken este brutális gyilkosság áldozata lett egy nyolcéves kislány. Az elkövető egy 16 éves hajmáskéri cigány, akit gyakran láttak a településen biciklizni. A PestiSrácok úgy tudja, hogy a gyilkos retket szombaton délelőtt elfogták és őrizetbe vették a rendőrök. A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság az információikat egyelőre nem erősítette meg, azt azonban igen, hogy gyilkosság megalapozott gyanújával nyomoznak. Alább a lap enyhén cigánymosdató cikke, kizárólag a szerző, a nem éppen felkészült Füssy Angéla helyesírási hibáit javítottuk.




Adrienn pénteken kora este a családi házuk udvarán játszott, ahonnan csak rollerezni ment ki az utcára. Nem volt ok, amiért ezt ne engedték volna meg a szülők. Sóly csendes, békés kis falu, ahol a szomszédok összejárnak, segítik egymást, mindenki ismer mindenkit. Erőszakos bűncselekmény emberemlékezet óta nem történt a településen.

A kislány volt óvónője a PestiSrácoknak azt mondta, Andrienn rendkívül nyitott, barátságos kislány volt, értelmileg enyhén sérült. Hároméves korában kezdett beszélni. Ősszel kezdte el az iskolát Veszprémben, speciális intézményben. A családban hárman voltak testvérek, egyik bátyja korábbi óvodai csoporttársa volt az fiú, aki a gyanú szerint megölte.



A rendőrök péntek este óta nagy erőkkel vannak jelen Sólyban

Kilométerekre a házuktól, meztelenül egy patakban találták meg a kislány testét

Adrienn édesapja az esti órákban jelentette be a rendőrségen, hogy eltűnt a lánya. Az egyenruhások falubéliek segítségével kutattak a gyermek után, egész éjszaka. A rendőrség kutyákat és helikoptert is bevetett. A hajnali órákban az egyik sólyi házban tartózkodtak órákig a rendőrök, néhány utcával attól, ahol a gyermek lakott, itt információink szerint kihallgattak egy férfit, de nem vitték el. A kislány holttestét hajnali 2 óra után találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében, a vasúti töltés mellett, egy patakban, a zsiliptől pár száz méternyire. Kis teste meztelenül feküdt a vízben, fején ütés nyomai látszottak, mellette pedig egy kő hevert – mesélte egy férfi, aki részt vett a kutatásban, kérte, hogy nevét ne írjuk le.



A sólyi Fő utca, itt lakik a H. csald, innen csalhatta el a kamasz a 8 éves kislányt

Fantomkép alapján a sólyiak azonnal felismerték a feltételezett gyilkost

A rendőrök szinte minden házba bekopogtak és egy fantom képet mutattak. A sólyiak azonnal felismerték F. Ferikét. A hajmáskéri cigány fiú most 16 éves, de csak nemrég sikerült befejeznie az általános iskolát. Kifejezetten nehéz körülményei, családi viszonyai korán megpecsételték a sorsát. A hajmáskériek szerint már kisgyermekként renitens volt, erőszakos, kiabált a társaival és felnőttekkel is. Egy alkalommal tanítónénijét is székhez kötözte. De az oktatási rendszer tehetetlennek bizonyult – elbocsátani nem merték, nehogy szegregációval vádolják az intézményt – mesélték a Jókai lakótelepen, ahol nem sokkal ezelőttig F.-ék éltek.

Mivel sem az anya, sem az apa nem dolgozik, a lakbért nem tudták fizetni. Néhány héttel ezelőtt lakoltatták ki őket, és egy szegényes családi házba kerültek a hajmáskéri Rákóczi utcában. A településen azt beszélik, gyakran járt rendőr a családnál, a hangoskodás mindennapos volt, és családon belüli erőszak is előfordult.



Még szombat délelőtt is helyszínelek a pataknál, ott ahol a kislány holttestét megtalálták

Vajon nemi erőszak is történhetett?

Azt, hogy pontosan mi történt pénteken este, senki sem tudja. A kis Adrienn talán túl nyitott, túl barátkozó volt a fiúval. Azt hihette, hogy ahogy a szomszédok is mindig megszeretgették, elbeszélgettek vele, ez a fiú is barátságos lesz. Játszik vele. Még az is lehet, hogy így kezdődött, aztán más irányt vett a dolog. Az a hely, ahol az összetört, mezítelen kis testet megtalálták, néhány kilométerre van a Fő utcától, ahol Adrienn lakott, és ahonnan a fiú elcsalhatta.

Játék közben történhetett a halálos ütés és csak eltüntetni akarta itt a testet? Miért vette le a ruháit? Történhetett-e erőszak? Egyelőre számtalan a kérdés és kevés a válasz. Egy dolog bizonyos, A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

3. frissítés: Hivatalos: őrizetbe vették a gyanúsítottat

A rendőrök őrizetbe vettek egy személyt, aki megalapozottan gyanúsítható a 8 éves sólyi kislány megölésével.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt, amellyel összefüggésben egy Veszprém megyei lakos elszámoltatását kezdték meg a rendőrök.

A további eljárást a gyanúsított őrizetbe vétele mellett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja - derül ki az egyébként semmitmondó rendőrségi közleményből.

Vasárnapi frissítés: Veol: egy másik kislányt is találtak a gyilkos cigánynál

Zsanett, a nyolcéves áldozat édesanyja a megyei lapnak elmondta, hogy szombaton a rendőrségen láttak egy fiatalembert, akit bilincsben kísértek, és az asszony 15 éves fia ráismert volt osztálytársára, aki hajmáskéri.

Az anya azt is elmondta, hogy tudomása szerint a bilincsben kísért "fiúnál" egy kislányt találtak, akit szintén kerestek, de ő élve került elő - írja a Veol.

Friss: Ez a cigánygyerek ölte meg brutálisan a nyolcéves sólyi kislányt





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából