Ugrás a cikkhez
Reklám

Többszörösen minősülő emberölés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség két pécsi férfi ellen, akik 2014-ben meggyilkoltak egy 82 éves nőt - közölte csütörtökön az MTI-vel a vádhatóság, amely az ügyben segítségnyújtás elmulasztása miatt egy nőt is megvádolt.

Az ügyészség közleménye szerint az egyik férfi 2014 januárjában burkolóként dolgozott az idős asszony lakásán, ahol azt látta, hogy a nő egyedül, jó anyagi körülmények között él és a lakásban számos értékes ingóság van. Az ismerősével elhatározták, hogy megszerzik az asszony értékeit.

A lakásban 2014. június 26-án reggel értékek után kezdtek kutatni. A sértett ezt észrevette és számon kérte, erre a két férfi többször is megütötte az idős nőt, majd elment. Ekkor érkezett a lakáshoz az ügy női vádlottja, aki a korábbi tartozását akarta visszafizetni az asszonynak. A nyitott bejárati ajtón belépve meglátta a földön fekvő, nyöszörgő sértettet, ettől azonban pánikba esett, elrohant, senkinek nem mondta el a látottakat, nem értesítette sem a rendőrséget, sem a mentőket - írta a vádhatóság, megjegyezve: a megvádolt nő nem ismerte a két férfit, semmiféle kapcsolatban nem állt velük.

A nő távozása után a két férfi visszament a lakásba, mivel attól tartottak, hogy a sértett életben maradt; az eszméletlen idős nőt megölték egy "éles, hegyes eszközzel" - áll a közleményben.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából