Ugrás a cikkhez
Reklám

A törvényesített kiskapuk állatorvosi lovának nevezhetjük a fideszes Győrffy Balázs és Simonka György földszerzéseit - áll a párt közleményében, alább a folytatás.

Győrffy Balázs államtitkár úgy jutott földvásárlási pozícióba, hogy sofőrjét strómanként alkalmazta, az ő nevére, képviselői tiszteletdíját fedezetként felajánlva több százmillió forint hitelt vetetett fel. Majd a birtoktestekből egy-egy (!) hektárt cserével megszerzett, így elővásárlási joga keletkezett, ezt felhasználva, a hitel átvállalásával megvásárolta a földeket.

Simonka György szintén sofőrjét használta strómanként. Ő szintén kezességként ajánlotta fel képviselői tiszteletdíját, ám a földszerző vélhetően nem fog beköltözni az ott levő leromlott állapotú házba, ő és politikus kezese csak a várható haszonra hajt.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy míg magyar családok számára szigorú feltételekhez kötik a hitelhez jutást, addig a fideszes politikusok sofőrjei számára ez a lehetőség több százmillió forint értékben is adott, elég hozzá a jó kapcsolat mint a korrupció melegágya. Úgy véljük, mind a két fideszes korrupciógyanús földszerzése felveti a rosszhiszemű joggyakorlás és a színlelt szerződés gyanúját, ezért feljelentést teszünk. A Jobbik a hamarosan induló Valódi Nemzeti Konzultáció során a civil és szakmai szervezetek mellett a magyar állampolgárok felvetéseire is kíváncsi lesz, hogy a Fidesz kihívójaként a következő választásokon a magyar emberek akaratának megfelelő programmal készüljön a kormányzásra - írja közleményében Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából