Ugrás a cikkhez
Reklám

/Videóval bővítve/

A migránsválság kezdete óta Szerbián 600 ezer migráns vonult át - jelentette ki Aleksandar Vulin szerb szociális ügyi miniszter a Blic című napilap internetes oldalának hétfői beszámolója szerint.

A tárcavezető kiemelte, hogy országa egy bizonyos számú migránst be tudna fogadni, számokat azonban nem kívánt közölni, mert - mint mondta - azok számos tényezőtől függnek. Korábban azt mondta, hogy Szerbia hatezer embert tudna elszállásolni a téli időszakban. Most annyit jegyzett meg, hogy országának akkor kellene migránsokat befogadnia hosszabb időre, ha ez az Európai Unió és a migránsútvonalon fekvő országok terve lenne, egyelőre azonban nincs ilyen terv.

Vasárnap csaknem háromezren lépték át a "szerb"-horvát határt.

A horvát belügyminisztérium hétfői adatai szerint a jelenlegi magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 566 072 embert vettek nyilvántartásba, szilveszter óta pedig valamivel több mint 10 ezret.

Január elsejétől új szabály lépett érvénybe a migránsok szállítására vonatkozóan a balkáni útvonalon: a horvát hatóságok kérésére a szerb rendőröknek a Közel-Keletről érkező bevándorlókról listát kell készíteniük, amelyen szerepel a migránsok pontos neve és származási országa. A nyilvántartást a horvát rendőrök a szlovéniai Dobován átadják szlovén kollégáiknak.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Nincs megállás: szilveszter éjszaka óta hétezer betolakodó lépte át a jelenlegi szerb-horvát határt

- A 2015-ben Magyarországon regisztrált betolakodók száma: 391 384 fő





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából