Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik továbbra is határozottan elutasítja az állami földek eladását.

Hazánk termőterületeinek csupán 10%-át kitevő állami tulajdoni arányt nem lenullázni kellene, hanem érdemben növelni. Például azzal, hogy nemzeti tulajdonba veszi az állam a a zsebszerződéseken keresztül külföldieknek átjátszott területeket és a spekuláns nagytőke által összeharácsolt mérhetetlen földvagyont. Ez a birtokpolitika lenne a helyes irány és nem az, hogy hagyjuk elherdálni a vízkincsünk mellett megmaradt utolsó nemzeti vagyont is - állapítja meg közleményében Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő.

Magyar szerint ezzel a döntéssel a kormány egy újabb határozott lépést tett hazánk gyarmati helyzetének bebetonozására. Az állami termőföld eladásának eddig megismert részletei a nemzeti párt számára szintén elfogadhatatlanok, a kormány állításával szemben ugyanis nem a helyben élő kis és közepes családi gazdaságokat fogja helyzetbe hozni, hanem egy párthűség alapján épített új földesúri rendszer kiépítését eredményezi.

A Jobbik minden parlamenti és parlamenten kívüli eszközt be fog vetni annak érdekében, hogy megakadályozza a maradék nemzeti vagyon szégyenteljes széthordását - zárja közleményét a képviselő.

(Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából