Ugrás a cikkhez
Reklám

„Szellemi kútmérgezésként” értelmezi a Jobbik a balliberálisok újabb hangulatkeltését, mellyel zsidókérdést igyekeznek kreálni egy szoborállításból. Szomorú és elgondolkodtató az MSZP és a DK azon igyekezete, amivel a magyarság múltját, történelmi nagyjait próbálják áttematizálni, saját politikai céljaik alá rendelni egyfajta új SZDSZ-ként - írja Tancsa Ágnes, a Jobbik Fejér megyei sajtófőnöke.

Hóman Bálint szobra az egykori Horthy Miklós Kultúrház lépcsőjén Klebelsberg Kunóval átellenben a többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy korszerű kultúrpolitikával, oktatáspolitikával lehet Székesfehérvár történelmi nagyságához méltó, igazi modern város.

A Jobbik szerint Hóman Bálint történészként és politikusként is nagymértékben hozzájárult a modern kulturális, oktatási és egyházpolitika megalapozásához, elhivatottan fellépett a korrupció ellen. Hóman ugyan megszavazta a két zsidótörvényt (még szép, hogy megszavazta, nem kell mentegetőzni - a szerk.), ugyanakkor 1944-ben sok írót, művészt mentett meg a deportálástól, akik közül többen mellette tanúskodtak, amikor a Népbíróság perbe fogta (és az ószövetségi hullámvasútra sem kell felülni azt bizonygatva, hogy minél több zsidót tartott távol valaki a munkavégzéstől, annál nagyobb ember - a szerk.). Hómannak köszönhetjük az egységesített iskolarendszert. Létrehozta itthon a Bolyai, majd a Győrffy Kollégiumot, ahol évente 600 paraszti, szegénysorsú fiatal tanulhatott középiskolában és egyetemen. Az pedig már a „sors” furcsa fintora, hogy miközben háborús bűnösként életfogytiglanra ítélte az MSZP szellemi elődjei által kitalált Népbíróság, addig az általa megalapított népi kollégium rendszerét tovább vitte az őt elítélő politika.

Hóman Bálintot márciusban felmentette a Fővárosi Törvényszék a háborús bűntett vádja alól. A néhai kultuszminisztert 1946-ban a Népbíróság életfogytiglanra ítélte, mert álláspontja szerint háborús bűntettet követett el azzal, hogy 1941-ben kormánytagként megszavazta Magyarország Szovjetunió elleni hadba lépését. Hóman Bálint, aki országgyűlési képviselőként is rengeteget tett a fehérváriakért, a Fehérváron élőkért embertelen körülmények közt 1951-ben börtönben halt meg - zárul a Jobbik közleménye.

(Kuruc.info)

Előzmény: Már megint a zsidók mondanák meg, kinek emelhetünk szobrot, sokadik rész: ezúttal Hóman Bálint a célpont

Kapcsolódó:

- A Mazsihisz elnöke mondaná meg, kinek a becsülelét állíthatja helyre a magyar

- Végre felmentették Hóman Bálintot - 69 évet kellett várni a zsidók "népbírósági" ítéletének hatályon kívül helyezésére

- A vörös rém még ma is kísért: Mikor rehabilitálja az MTA végre Hómant és Orsós Ferencet?

- "Felakasztjuk mi az Úristent is!" - ami a történelemkönyvekből kimaradt

- Emlékezés Hóman Bálintra





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából