2000. december 4-én az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése a menekültek világnapjává nevezte ki június 20-át, amit 2001 óta minden évben "megünnepelnek". Az ENSZ a 2001-ben aláírt genfi menekültügyi egyezmény 50. évfordulójára időzítette az eseményt. Június 20-án tartják egyébként az afrikai menekültek napját is.

Az afrikai menekültek világnapját régebb óta, az Afrikai Egységszervezet indítványára 1975 óta "ünneplik". A Római Katolikus Egyház az ENSZ bohóckodásától eltérően minden év januárjában tartja az elvándorlók és menekültek világnapját, melyet még X. Pius pápa vezetett be 1914-ben.

A menekültek világnapján ismét le kell szögeznünk: Magyarország ugyanúgy védő kart nyújt azok felé, akik politikai vagy vallási üldöztetés miatt hazánkban keresnek menedéket, ahogy a magyar embereket is megóvja azoktól, akik abból a célból érkeznek, hogy hazánk polgárainak anyagi javait vagy testi épségét veszélyeztessék - olvasható a Jobbik menekültek világnapjára kiadott közleményében.

A védelemre szoruló üldözöttek előtt tehát hazánk nyitva áll, azonban a kizárólag gazdasági vagy – ne adja Isten – ellenséges céllal érkezőknek útját kívánjuk állni - szögezi le Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.

A Jobbik ezért szorgalmazza a menekültkérelmek elbírálásának felgyorsítását, az önálló határőrség ismételt felállítását, valamint a magyarországi menekülttáborok zárttá tételét, lakott területen kívülre helyezését.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó: Lassan minden New Age-es baromságot megünnepelhetünk