Szükségesnek látszik egy új Békemenet megszervezése az amerikai korrupciós botrány és az internetadó elleni tüntetést követően – derül ki Bencsik Andrásnak, az eddigi Békemenetek egyik főszervezőjének Facebook-posztjából.

Leszögezte, az Orbán-kormányt "a történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottsága miatt sem most, sem később nem lehet leváltani". Szerinte a kormányt ezért eltávolítani csak manipulációval lehet, "a hatalmi centrumon belül kirobbantott feszültségek, a befolyásolható személyek árulásra való rábeszélése révén idővel létrehozható egy olyan helyzet, ami Orbán Viktor számára tarthatatlanná válik".

Bencsik szerint amennyiben a világban zajló nagy átalakulások az általa vizionáltakkal ellentétben mégis békésen mennek végbe, és "Magyarország népe képes lesz megvédelmezni sajátos társadalmi berendezkedését, az európai térségben szokatlanul erős kohézióját (a szeretet és összefogás ereje), jó eséllyel vehet részt az átalakulásban, sőt e folyamat egyik katalizátora lehet. Szükségesnek látszik ezért egy új Békemenet megszervezése".




(HVG - Fb nyomán)

Kapcsolódó: Hiába támadt a Fidesz-székházra az EU-zászlós csürhe, a "rend"őrök mégsem vették elő 2006-os formájukat