Esélytelennek tartja a kettős állampolgárságról kezdeményezett újabb népszavazást Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke. A párt, amely huzamos ideje betegesen kerül mindenfajta konfliktust a Fidesszel, kivárva a szocikollaboráns nagy testvér véleményét, véletlenül megint Orbánék vállalhatatlan mondandóját szajkózza. A Jobbik szerint a 2004. december 5-i tragikus döntés óta érdemben nem javult a magyarság mentális-lelki állapota, így nem várható érdemben jobb szavazati, illetve részvételi arány most sem. Kuruc.info megjegyzés: Jobb eredmény nem is kell, csak magasabb részvétel, amit a Fidesz kérdései majd biztosítanak is. Téves, buta és gyáva a Jobbik értékelése, különösen méltatlan egy papíron fiatal, radikális párthoz. Sebaj, csináljuk nélkületek. Szerintünk egyébként nem a népszavazás, hanem a Jobbik az esélytelen.

Tekintettel a 2004. december 5-ei népszavazás kudarcára, annak nyilvánvalóvá vált okaira, a továbbra is regnáló és a médiában korlátlan lehetőséggel bíró Gyurcsány-kormány várható negatív kampányára, valamint figyelembe véve a határon túli magyarság képviselőnek első reagálásait, a kezdeményezés sikerre vitelét reménytelennek tartjuk. A Kádár-rendszerben ebben a kérdésben kialakított teljes tudatlanság és közömbösség oly mértékben él tovább, hogy rövidtávon a népszavazási megoldás nem vezethet eredményre - áll a Fideszközeli Jobbik közleményében. 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a csonka országnak az elszakított területen élő honfitársainkkal szembeni legnagyobb adósságának tartja az állampolgárság megoldatlanságát, ezért még az anyaország elnevezésre is méltatlanok vagyunk. A kérdés megoldását természetesen elő kívánjuk segíteni, ennek azonban a közeljövőben az egyetlen lehetséges útja egy nemzeti érdeket következetesen képviselő országgyûlés létrejötte és a szükséges törvény megalkotása - véli a párt.

A múltban és jelenleg is segítjük a Magyarok Világszövetségének egyes népszavazási aláírás gyûjtéseit. A 2004. december 5-ei népszavazást sikertelensége ellenére sem tekintettük hiába valónak, mert kíméletlenül mutatta meg, hogy az elmúlt másfél évtized nem alakította át a többség nemzetfelfogását a remélt módon. Pozitív változás ezen a téren azóta sem következett be - állapítja meg a Jobbik.

Elismerve Elnök Úrnak a határon túli magyarok ügye iránti elkötelezettségét, eddig megtett erőfeszítéseit, küzdelmét, fel kell hívjuk a figyelmét arra, hogy most akaratlanul is a balliberális hatalom eszközévé válhat. Az újabb népszavazási kudarc az ő nemzetellenes politikájuk sikere lenne, és a kettős állampolgárság ügyére nézve pedig a végső csapás. A Jobbik a kettős állampolgárság visszaadását továbbra is az egyik legfontosabb, nem kockáztatható nemzetstratégiai célnak tartja, ezért az MVSZ jelenlegi kezdeményezést nem támogatja - áll a dokumentumban.

Kérjük Elnök Urat, hogy gondolják végig az előzőekben részletezett veszélyeket, és felelősséggel mérlegeljék a népszavazási kezdeményezés visszavonását - zárul a nyilatkozat.

(Kuruc.info)