Ugrás a cikkhez
Reklám

A Fővárosi Bíróságra benyújtott keresetében Kövér László – személyiségi jogai megsértése címén – egymillió forint kártérítés megfizetésére és elégtétel adására kérte kötelezni a Magyarok Világszövetségét és a Magyarok Világszövetsége Erdélyi Társaságát. A Fővárosi Bíróság a keresetet ma elutasította. Kuruc.info megjegyzés: Lacának egyébként nem csak felmenői voltak kommunisták, hanem maga is MSZMP-káder volt 1989-ig.

Kövér László bírósági keresetének alapjául az szolgált, hogy 2005. július 29-én a Magyarok Világszövetsége Erdélyi Társasága (VET) Kun Béla - Szamuely Tibor: magyar genocídium, MVSZ Sajtószolgálat aláírással kiadott közleményében az alábbi kifejezés szerepelt: „Kövér László FIDESZ-es politikus egyik felmenője 1919-ben zsoldért vörös katonának szegődött.”

A bíróság Kövér László keresetét nem találta megalapozottnak. Az ítélet nem jogerős.

1919. március 21-én kiáltották ki Kun Béla és népbiztos társai – közöttük Szamuely Tibor – a tanácsköztársaságot, amely egy máig kellőképpen feltáratlan magyar genocídiumba torkollott, és a legfőbb alapját képezte a Magyarországot szétdaraboló trianoni békeparancsnak. A tanácsköztársaság 133 napon keresztül tombolt, és 1919. augusztus 2-án ért véget, amikor a román csapatok lerohanták az országot.

Budapest, 2007. március 21-én, a Kun Béla és Szamuely Tibor féle tanácsköztársaság kikiáltásának 88 évfordulóján

Kuruc.info - MVSZ Sajtószolgálat nyomán


Friss hírek az elmúlt 24 órából