Ugrás a cikkhez
Reklám

A Magyarok Világszövetsége felháborodással tudatja, hogy a rendőrség megtiltotta a Petőfi-szobor március 15-ei megkoszorúzását, mivel oda több óra múlva Demszkyt várják. Az MVSZ mégsem hátrál meg. Reméljük, a nép sem: 13 órakor köszönthetjük maoista főpolgármesterünket a Március 15-e téren.

Az MVSZ úgy döntött, hogy március 15-én reggel 9 órakor tiszteletbeli elnöke, Rácz Sándor és elnöke, Patrubány Miklós révén tiszteleg az 1848-as márciusi ifjak emléke előtt, megkoszorúzva Petőfi Sándor szobrát a Március 15-e téren. E szándékát március 12-én hivatalosan bejelentette a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Másnap a rendőrség tudatta, hogy az MVSZ tervezett koszorúzása nem lehetséges, mert 13 órakor Demszky Gábor és társasága szervez emlékünnepséget a helyszínen, és ennek biztosítása végett reggel 9 órától lezárják a teret. Bár a tér négy órával korábbi lezárását botrányosnak tartotta, konfliktusmegelőző szándéktól vezérelve az MVSZ felajánlotta, hogy fél órával előre hozza megemlékezését. A rendőrség elutasította a javaslatot.

A Magyarok Világszövetsége megengedhetetlennek tartja, hogy bárki – és legkevésbé a maoista Demszky Gábor – Magyarország nemzeti ünnepén kisajátítson egy Petőfi-emlékhelyet vagy bármely más nemzeti emlékhelyet. Ami történik, az a magyar nemzet újbóli meggyalázása Budapesten, melyhez mérhető utoljára Kádár János idején 1988-ban történt, amikor a nemzeti ünnep hajnalán Rácz Sándort otthonában letartoztatták, így kívánva megakadályozni, hogy Petőfi Sándor szobrát megkoszorúzza.

Ezek után a Magyarok Világszövetsége – mint a világ legnagyobb magyar civilszervezete, amelynek székhelye a Március 15-e térrel azonos kerületben van – ragaszkodik eredeti elképzeléséhez és március 15-én reggel 9 órakor koszorúzza meg Petőfi Sándor szobrát a Duna parton. Egyben hívja a sajtó képviselőit, hogy örökítse meg tiszta szándékát, amely akarata ellenére Budapest balliberális vezetőinek arroganciájába ütközik. A rendőrséget felszólítják, hogy tartsa távol magát a rendezvénytől.

(MVSZ Sajtószolgálat)



Friss hírek az elmúlt 24 órából