Ugrás a cikkhez
Reklám

Lesz azonosító március 15-én a rendőrökön és nem visznek viperát magukkal - erre tett ígéretet szerdán a budapesti rendőrfőkapitány a Fidesz politikusainak. Arra a kérdésre ugyanakkor Gergényi Péter nem adott egyértelmű választ, hogy a gumilövedék használatát is mellőzik-e. A Magyar Hírlap értesülései szerint a gumilövedékes puskák a rendőrségi bázisokon maradnak, és "csak végszükség esetén" veszik elő azokat.

Petrétei József igazságügyi miniszter szintén tegnap bejelentette, amit laphírek már megelőlegeztek: a Gönczöl-jelentés alapján felülvizsgálják a rendőrségi törvényt, és módosítani tervezik az alkotmányt. A tárcavezető elmondta, hogy olyan feladattervet készítettek, melyben a többi közt megvizsgálnák, milyen körülmények között lehetne gumilövedéket használni, vagy egyáltalán alkalmazza-e ezt az eszközt a rendőrség.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a Kossuth teret övező utcákig tágítja a rácskordont a rendőrség március 15-én, a kordonon belülre csak engedéllyel lehet majd belépni. A Kossuth téri épületek és a Nemzeti Múzeum tetején nem lesznek mesterlövészek, pajzsos-sisakos rohamrendőrök pedig csak a megemlékezésektől távolabb állnak készenlétben az esetleges bevetésre. A tömegben a civil ruhás rendőri állomány kisebb csoportjai vegyülnek el, az ő feladatuk lesz az esetleges rendzavarók kiszűrése.

(Híradó)


Friss hírek az elmúlt 24 órából