Ugrás a cikkhez
Reklám

A nyíregyházi Jósa András tagkórház kirúgta dr. Kornafeld János szülész főorvost, aki trágár kommenteket írt Cseh Katalin egyik Facebook-posztjához. A csoportvezető főorvos a következőket írta a poszthoz, amiben a Momentum EP-képviselője bejelentette, hogy az UEFA-hoz fordulnak, hogy megakadályozzák a Gazprom Fradi-szponzorációját:

Édesmama pedig tegyen lépéseket, hogy a vaginádon keresztül fordítson ki,s s úgy húzzon a s saját nyakadbaromarc'...ha már nem szopta le inkább édespapát...anno!

Tudtam volna szakszerüen használni a kedvenc játékodat,a botmixert is esetedben...akár 9 hónapos magzati korodban is…

A kórház első körben felfüggesztette az orvost, majd vizsgálatot indítottak, aminek a végén azonnal hatállyal megszüntették az orvos jogviszonyát. „Tájékoztatjuk, hogy a mai napon a munkáltató soron kívüli vizsgálatot folytatott le az említett üggyel összefüggésben és azonnali hatállyal megszüntette az érintett orvos egészségügyi szolgálati jogviszonyát” – írta a lap megkeresésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház. Korábbi kérdésükre azt írták, hogy a kommentek etikai és morális kérdéseket is felvetnek.



A szülész kommentjei Cseh Katalin posztja alatt (kép: Telex / Facebook)

Cseh Katalin szomorúnak nevezte, hogy a véleménykülönbségek normális és civilizált kifejezése helyett sokkal inkább az uszításra és a hergelésre tevődött át a közbeszéd. Az EP-képviselő szerint az orvosi szakmának elvileg az emberség és a jó szándék lenne az alappillére. „Ebben a kommentben nem túl sok ilyet tudtam felfedezni, de hát ez van. Ez az ő lelkiismeretének a kérdése” – tette hozzá.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából